Site icon Rijeka Online

[FOTO] 15. Bljak fest oduševio mnogobrojne gurmane pod maskama!

Na omišljanskoj placi održan je 15. Bljak fest u organizaciji TZO Omišalj koji je okupio čak 13 izvrsnih gastro ekipa koje su pripremale šarolike i nadasve kreativne menije. Ova jedinstvena gastro fešta protekla je u duhu petog godišnjeg doba – uz puno zabave, izvrsne glazbe, ali povrh svega – specijalitete pučke gastronomske baštine kvarnerskog kraja.

Na tanjurima se našla juha od kamika, tripice, kalandraka, rogi na bljak, ljigavi kraci, ali i crna svinja te crna banana. Posjetitelji su se mogli počastiti i slatkom broskvom, šporkom bruschettom, jetrima na žlicu, bikovim jajima, hladetinom i još pregršt jela koja slove kao „bljak“, ali su već godinama na menijima kvarnerskog kraja i nerijetko izazivaju zazubice!

Za gastro punktovima delicije su pripremali KU Babani, KU Omišjanski babani, Udruga Obitelj za mlade, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, Restoran Rivica, Lovačko društvo Šljuka, KU Kataroška, Hoteli Njivice, Zdravko Andri iz Restorana “Kod bake”, ŠRD Zubatac, Udruga Puntarske užance, Etnografsko društvo Tržec iz Slovenije i UHDDR grada Zaprešića dok je krafnama posjetitelje počastio LIDL.

Čak ni oblaci koji su prijetili nad Omišljem nisu uspjeli pokvariti atmosferu, a Bljak fest je još jednom pokazao zbog čega je ova nesvakidašnja gastro manifestacija nezaobilazna postaja za sve koji su željni izvrsne hrane i zabave pod maskama!

Grupa Venus pobrinula se za izvrsnu atmosferu, dok je voditeljsku palicu ove godine preuzeo Neno Gržetić. Uz goste iz Selca, Novog Vinodolskog, Jadranova i Malinske koji su dodatno podigli atmosferu, Bljak festu su se pridružili i meštar Sandi te kraljica Riječkog karnevala.

„Zahvaljujem svim ekipama koje su se odazvale i pobrinule da ove godine imamo još raznolikije i zanimljivije „bljak“ menije. Ova manifestacija jedna je od onih koje se s nestrpljenjem iščekuje, a iz godine u godinu omišljanska placa je sve punija i veselija. Osim domaćih posjetitelja, ovo je i izvrsna prilika da turisti koji za vrijeme petog godišnjeg doba borave na Krku kušaju autohtone specijalitete i uživaju u atmosferi koja se može osjetiti samo za vrijeme Mesopusta.“ – izjavila je Andrea Orlić Čutul, direktorica TZO Omišalj.

Exit mobile version