3. trail running utrka RIJEKA TRAIL 2019. otkazana

Radi se o zaista nepovoljnim vremenskim uvjetima, ali oni neće trajati zauvijek! Novi datum utrke pomaknut je za dva tjedna :)

  • Lifestyle
  • Objavljeno 29.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Riječko zaleđe nudi cijeli labirint skrivenih staza savršenih za trail trčanje i hiking. Lokacija početka i završetka utrke je jedno od najatraktivnijih turističkih mjesta u Rijeci – Trsatska gradina, srednjovjekovna utvrda izgrađena od strane krčkih knezova Frankopana.

Trsat je dio Rijeke s najljepšim pogledom na centar grada, Kvarnerski zaljev, otoke i Učku u daljini.

Rijeka Trail savršen je način za upoznavanje mjesta i skrivenih stazica u neposrednom zaleđu grada Rijeke i, naravno, za uživanje u Trsatskoj gradini, srednjovjekovnom kaštelu s najboljim pogledom na ‘grad koji teče’.

Zbog ekstremno visokog vodostaja rijeke Rječine 3. trail running utrka Rijeka Trail, koja se trebala održati 1. lipnja otkazana je. Novi datum održavanja utrke je subota, 15. lipnja 2019.

Na službenoj stranici Kvarner Trails, gdje možete vidjeti sve informacije vezane za utrku Rijeka Trail 2019., ispričali su se za neugodnosti te objavili pojašnjenje zbog čega je utrka otkazana.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Drage natjecateljice i natjecatelji,

uz sva naša nastojanja da se utrka održi, ne možemo utjecati na prirodu koja nam to ovaj put ne dopušta. Naime, staza utrke (svih utrka) vodi preko korita rijeke Rječine i pri normalnom vodostaju taj prijelaz je izvediv i siguran.

Nažalost na tom mjestu nema mosta i prelazak korita je jedina opcija. Zbog velike količine kiše koja je pala (i još pada) vodostaj Rječine je ekstremno velik i ovaj put mjesto prelaska Rječine je nemoguće i smrtno opasno.

Čak je i dio staze utrke, u gornjem dijelu toka Rječine, poplavljen i pod vodom.

Iako za subotu vremenska prognoza najavljuje sunce i savršeno vrijeme za utrku, za pad vodostaja treba nekoliko dana bez kiše, a njih nažalost nemamo dovoljno da bi utrku mogli održati u predviđenom terminu.

Alternativnog mjesta za prelazak, start i cilj utrke, kao i mogućnosti izmjene staza nema. Prošli smo sve opcije, no ne možemo učiniti ništa osim otkazivanja utrke i priprema za održavanja iste u novom terminu: subota, 15. lipnja 2019.

Ljubazno Vas molimo za razumijevanje i poštivanje naše odluke. Svima su nam narušeni planovi i stvorene nove ‘situacije’ s obzirom na trenutačne uvjete.

Vidimo se u Rijeci 15. lipnja 2019.

Veliki pozdrav svima,
Kvarner Trails tim.

foto: Facebook (screenshot)

Tagovi: novi datum, otkazana, rijeka trail, trail runnung, utrka,