Domagoj Perković pobjednik Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera 2025.

Eliminacijsko natjecanje započelo je u hotelu Ičići  (Ičiči), u ponedjeljak 7. travnja. Pristupilo je 18 natjecatelja zaposlenih u renomiranim hotelskim kućama, vinarijama i restoranima na području Istre i Kvarnera

  • Lifestyle
  • Objavljeno 15.04.2025
  • Piše: Frane Stipanić

Prvenstvo sommeliera Istre i Kvarnera 2025., u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Istarske županije i Turističke zajednice Kvarnera, te uz podršku TZ Svetvinčenat i Vinistre, završeno je jučer, 14. travnja u dvorcu Morosini Grimani. Domaćin natjecanja bila je Općina Svetvinčenat.

Eliminacijsko natjecanje započelo je u hotelu Ičići  (Ičiči), u ponedjeljak 7. travnja. Pristupilo je 18 natjecatelja zaposlenih u renomiranim hotelskim kućama, vinarijama i restoranima na području Istre i Kvarnera.

U polufinale se plasiralo 8 natjecatelja, a u finalu, pred brojnom publikom u dvorcu Morosini- Grimani, nadmetali su Domagoj Perković (Hotel Amarin, Maistra, Rovinj), Josip Orišković (Dvorac Belaj, Belaj), te Igor Klarić (Hotel Amarin, Maistra, Rovinj).

Finalisti su svoje znanje i vještine iskazali u posluživanju pjenušca, ispravku vinske karte, dekantiranju vina, prepoznavanju vina i ostalih pića.

Izvršni organizator Prvenstva bio je Emil Perdec, regionalni povjerenik HSK-a za Istru a kordinator natjecanja bio je dr. Krešimir Mikinac, voditelj edukacije HSK-a. Nadmetanje je bodovano po istim kriterijima po kojima se boduju i natjecatelji u nacionalnom prvenstvu sommeliera.

Konačni poredak je sljedeći: 1. Domagoj Perković, 2. Josip Orišković i 3. Igor Klarić.

Nagrade najboljima uručio je g. Emil Perdec, izvršni organizator Prvenstva.

Hrvatski sommelier klub (HSK) je neprofitna udruga građana koja djeluje u Hrvatskoj od 1993., a kao članica Svjetskog udruženja sommeliera (L’Association de la Sommellerie Internationale

Tagovi: Domagoj Perković, natjecanje, Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera,