Air Srbia najavila uvođenje letova za Rijeku i Zadar

Uvest će se letovi za sedam destinacija, među kojima je i Rijeka :D

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 24.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Srbijanska nacionalna aviokompanija Air Serbia će od lipnja 2019. uvesti izravne letove za sedam destinacija, među kojima je i Rijeka, te sezonsku liniju za Zadar, priopćeno je u srijedu u Beogradu.

Letovi će tijekom cijele godine biti uvedeni iz Beograda za Kijev, Madrid, Barcelonu, Rijeku, Krasnodar, Helsinki i Kairo, te na dvije sezonske linije – za Nicu i Zadar.

Osim uvođenja novih destinacija, bit će povećan i broj letova na sadašnjim najfrekventnijim linijama Air Serbie, uključujući Zuerich, Pariz i Dubrovnik, navedeno je u priopćenju srbijanske aviokompanije.

Air Serbia je, nakon 23 godine prekida, koncem 2014. obnovila i zračnu liniju Beograd-Zagreb, a prvi zrakoplov sletio je na inauguralnom letu YU230 u zračnu luku Pleso 12. prosinca te godine.

Kompanija Air Serbia nastala je 1. srpnja 2013. ugovorom o strateškom partnerstvu srbijanske vlade i nacionalne zrakoplovne kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Etihad. Etihad Airways postao je vlasnikom 49 posto dionica Air Serbije, a preostalih 51 posto u vlasništvu je srbijanske vlade.

Pod imenom Air Serbia srbijanska nacionalna kompanija danas leti na više od 50 destinacija u Europi, na Mediteranu i na Bliskom istoku.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: air srbia, avion, let,