Akcija “Manje oružja, manje tragedija”

Policija preuzela pištolj, 63 komada streljiva, ručnu bombu, topničko zrno, minobacačke granate... samo ovog tjedna!

  • Lifestyle
  • Objavljeno 08.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Ovog tjedna policija je od građana s područja Policijske uprave primorsko-goranske preuzela plinski pištolj sa šest komada streljiva, 57 komada streljiva različitih kalibara i ručnu bombu M57, topničko zrno i dvije pronađene minobacačke granate zaostale iz 2. svjetskog rata. Navedeni predmeti preuzeti su u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ te će biti zbrinuti na siguran način, sukladno  pravilima struke, doznajemo od PU primorsko-goranske.

Spomenuta akcija Ministarstva unutarnjih poslova traje kontinuirano od 2007. godine, a građanima je omogućena dragovoljna predaja automatskog vatrenog oružja, vatrenog oružja skrivenog u drugim predmetima, vojnih projektila s eksplozivnim punjenjem, eksplozivnog oružja i njegovih dijelova, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojnog i drugog zabranjenog oružja, raznih minsko-eksplozivnih sredstava i sličnih predmeta koji mogu izazvati neželjene posljedice.

Policija građane koji dragovoljno predaju navedene predmete neće niti prekršajno niti kazneno sankcionirani. Nakon što građanin nazove broj 192 ili najbližu policijsku postaju, po navedene predmete doći će policijski službenici te ih od građana preuzeti na siguran način. Građanima savjetujemo da navedene predmete ne donose sami u policiju kako ne bi došlo do njihova aktiviranja, a time moguće i do neželjenih posljedica.

Sve građane koji moguće još uvijek posjeduju neke od navedenih predmeta pozivamo da se pridruže spomenutoj akciji te na taj način učine svoj dom sigurnijim.

Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 0800 8892.

(PU primorsko-goranska)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: "Manje oružja - manje tragedija", bombe, policija, PU primorsko goranska, streljivo, vatreno oružje,