Akcija mladih poduzima mjere glede proračuna koji se, kažu ”dogovara ispod stola”

''Tek sad kad su propali pokušaji ispod stola, nama se poručuje da 'kucamo na otvorena vrata'. Mi ne kucamo, nas se vuče za rukav da dođemo trgovati'' - poručili su iz Akcije mladih...

  • Politika
  • Objavljeno 05.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Akcija mladih ide na konzultacije kod Komadine, ali poručuju: “Nećemo trgovati oko proračuna”.

Akcija mladih neće trgovati oko proračuna! Na ovaj kasni poziv za razgovore ćemo se odazvati, kao što se svaki put odazovemo na konstruktivne razgovore za stolom i pred javnosti. Ono što tražimo od gospodina župana nisu cifre u proračunu, nego promjena odnosa prema Županijskoj skupštini u kojoj gospodin nema većinu” – poručili su iz Akcije mladih, što je prenio portal Novi List.

– Tek sad kad su propali pokušaji ispod stola, nama se poručuje da ‘kucamo na otvorena vrata’. Mi ne kucamo, nas se vuče za rukav da dođemo trgovati, a tako se ne vodi ozbiljna politika i to je neodgovorno u prvom redu prema građanima, poručuju Kurelić i ostali županijski vijećnici iz Akcije mladih.

DOGOVARANO JE ISPOD STOLA…

Najvažniji dokument, proračun, dogovaran je ispod stola. Bilo je izgledno da će se to ponoviti i s proračunom za 2019., a tome u prilog govori što opozicija nije bila konzultirana. Kada je ta jedna ruka izostala, pokušalo se na isti način, dobiti opet samo jednu potrebnu ruku, pritiskom na Ivicu Kneževića, gradonačelnika Delnica kojem su ‘gurnuli’ i više novca nego što je tražio amandmanom.

Da igrokaz bude kompletan, na sjednicu Županijske skupštine doveden je autobus djece iz delničke škole na koju se amandman i odnosio. Kada je i taj plan propao, a gospodin Knežević se ispričao, odjednom se tijekom same sjednice počeo vršiti pritisak i ‘žicati’ sve ostale vijećnike opozicijskih klubova, bez da su provedene ikakve konzultacije za stolom», ističu u Akciji mladih, nastavlja portal Novi List.

S druge strane, poručuju, ”nismo zaboravili da nam je pri izglasavanju proračuna za 2018. godinu s govornice Županijske skupštine koalicijski partner SDP-a poručio da se neće prihvaćati nikakvi amandmani oporbe i da je upravo to njihov uvjet za podršku županu Komadini. Mi to nismo zaboravili i zbog toga iz principijelnih razloga nismo predlagali amandmane koji će biti glatko odbačeni” – zaključili su.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

 

Tagovi: Akcija mladih, delnice, proračun, zlatko komandina,