Akcijom darivanja krvi volonteri Rijeke 2020 uveli u posljednji mjesec EPK

Humanitarna akcija uvertira je u program zatvaranja turbulentne, ali uspješne EPK godine...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 02.04.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana akcija darivanja krvi na kojoj su sudjelovali volonteri Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, čiji volonterski program provodi upravo HKD.

Volonteri se pridružuju akcijama darivanja krvi još od travnja 2020. godine, kada su tijekom prvog lockdowna pokazali interes da se uključe u krizno volontiranje i na taj način daju svoj doprinos zajednici.

Humanitarna akcija uvertira je u program zatvaranja turbulentne, ali uspješne EPK godine koji će obuhvatiti niz kulturnih događanja u travnju. U sklopu završnih događanja prijestolničke godine volonterski program će se predstaviti kroz retrospektivnu izložbu fotografija koja će biti postavljena na postamentima na Korzu od 20. travnja te mozaik posvećen volonterima u čijem stvaranju sudjeluju oni sami, a koji će se krajem travnja postaviti na riječkom lukobranu.

Volonterski program u kulturi nastavlja i nakon završetka riječke godine kao europske prijestolnice kulture, te će se, uz kulturni program, volonteri i dalje angažirati u humanitarnim akcijama.

foto: Grad Rijeka

Tagovi: akcija, darivanje krvi, humanitarna akcija, Rijeka 2020, rijeka epk, volonteri,