Art-kino i ove godine sudjeluje u odabiru mladih filmofila za Venecijanski festival

Art-kino bira tri kandidata u dobi od 18 do 25 godina koji ulaze u uži izbor za hrvatskog ambasadora

  • Kultura
  • Objavljeno 05.05.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Art-kino i ove godine sudjeluje u odabiru mladih filmofila koji će u sklopu programa 27 Times Cinema – u organizaciji Europskog parlamenta, Filmske nagrade LUX, programa Giornate degli Autori i Europe Cinemas – predstavljati Hrvatsku i svoje kino na Venecijanskom filmskom festivalu, biti dio žirija mladih Europljana u filmskoj selekciji Giornate degli Autori, uz kompletno pokrivene troškove puta i boravka u Veneciji od 1. do 13. rujna ove godine.

U desetom izdanju programa namijenjenog mladim europskim ljubiteljima filma, Art-kino bira tri kandidata, u dobi od 18 do 25 godina koji ulaze u uži izbor za hrvatskog ambasadora, a koji će, u društvu još 26 mladih predstavnika iz ostalih članica EU postati žiri venecijanske selekcije Giornate degli Autori i promotor Filmske nagrade LUX Europskog parlamenta. U proteklih pet godina koliko Art-kino sudjeluje u odabiru kandidata, već su dvije mlade riječke filmofilke postale dijelom prestižnog festivala u Veneciji.

Prijave za novo izdanje 27 Times Cinema upravo su u tijeku, a kao i dosad traže se mladi zaljubljenici u film između 18 i 25 godina koji su redoviti posjetitelji kina, dobro se služe engleskim jezikom u pisanju, čitanju i govoru, aktivni su na društvenim mrežama i rado se izražavaju pismeno, a imaju i razvijene afinitete prema bar jednoj od kreativnih aktivnosti poput podcasta, bloga, video montaže, fotografije ili bilo kojeg sličnog alata koji bi mogli pomoći u izgradnji komunikacijske kampanje.

27 Times Cinema jedan je od značajnijih filmskih projekata za mlade na razini Europske unije koji mladim ljubiteljima filma širom otvara vrata u svijet sedme umjetnosti, kroz intenzivno sudjelovanje u jednom od najprestižnijih filmskih festivala na svijetu.

Rok za dostavu prijava je 31. svibnja ove godine, a detalji o sadržaju i slanju prijave nalaze se namrežnoj stranici Art-kina.

Tagovi: art-kino, festival, filmovi, venecijanski festival,