Art kino u Rijeci ponovno otvara svoja vrata posjetiteljima

Sljedeći tjedan donosi mnoge zanimljivosti

  • Kultura
  • Objavljeno 24.05.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Program u dvorani Art-kina 26. svibnja u 20 sati otvara film Sinonimi Nadava Lapida, pobjednik prošlogodišnjeg Berlinalea.

Idućeg dana, 27. svibnja, u isto vrijeme, na program stiže francusko-talijanski dokumentarni hit Selfie u režiji Agostina Ferrentea koji analizira okolnosti nehotičnog ubojstva 16-godišnjeg Davidea Bifolca tijekom policijske potjere u zloglasnoj napuljskoj četvrti Traiano.

Četvrtak, 29. svibnja, donosi talijansku krimi-dramu Sitne ribe, čiji scenarij potpisuje otac Gomorre Roberto Saviano. Film je nagrađen Srebrnim medvjedom za najbolji scenarij na prošlogodišnjem Berlinaleu.

Program za mlade s početkom u 17 sati u petak, 29. svibnja donosi švedsku obiteljsku komediju Sune i Sune o nedaćama u životu desetogodišnjeg Sunea, a 31. svibnja na veliko platno Art-kina vraća se Disneyjev i Pixarov animirani hit Naprijed, autora proslavljenog Čudovišta iz ormara, koji prati avanture dvojice tinejdžera vilenjaka u potrazi za preostalom čarolijom u svijetu oko nas.

Kako se ponašati?

Broj sjedala u dvorani formiran je na temelju preporučenih mjera distanciranja te će na raspolaganju biti ukupno 40 sjedala, udaljenih propisanim razmakom. Preporučuje se kupovina ulaznica putem mrežne stranice ulaznice.hr dok će blagajna s radom započinjati svakodnevno, sat vremena prije početka prve projekcije. Blagajna se otvara s prvim danom rada kina, 26. svibnja, a ulaznice putem platforme ulaznice.hr dostupne su od 21. svibnja.

Djelatnici Art-kina će sve dodirne površine dezinficirati prije, između i nakon projekcija, uz obaveznu pauzu provjetravanja dvorane u trajanju od pola sata između programa vikendom.

Već 1. lipnja otvara se i ljetna oaza filma u Rijeci, Ljetno Art-kino u dvorištu kapucinskog samostana, odakle će bogat filmski program uljepšavati riječke večeri pod vedrim nebom tijekom čitavog ljeta.

foto: Grad Rijeka

Tagovi: art-kino, otvorenje, program,