Autokino Art kina donosi legendarne filmske klasike

Kao i prijašnjih godina filmski zvuk primat će se putem radio-prijemnika u automobilu

  • Kultura
  • Objavljeno 06.05.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Dolazi ono što smo svi čekali: s popuštanjem mjera dolazi novo izdanje Autokina na riječkom parkiralištu Beretich u organizaciji Art-kina i udruge Filmaktiv, pod okriljem Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Program će uz obaveznu prethodnu rezervaciju biti slobodan za sve posjetitelje koji iz sigurnosti svog automobila mogu ponovno uživati u čarima velikog filmskog platna.

Svibanjsko Autokino u znaku je filmskih klasika, a program na Beretichu u subotu, 9. svibnja u 21 sat otvara humoristična drama Dangube (I Vitelloni, 1953), velikana talijanske kinematografije Federica Fellinija čiju stogodišnjicu rođenja Art-kino obilježava cjelogodišnjim filmskim programom.

Naredne dvije subote u svibnju, 16. i 23. svibnja publika će iz  svojih limenih ljubimaca moći će pogledati i remek-djelo francuskog novog vala Jean-Luca Godarda Do posljednjeg daha (À bout de souffle) i legendarni vestern Sama Peckinpaha Divlja horda (The Wild Bunch, 1969.).

Kao i prijašnjih godina filmski zvuk primat će se putem radio-prijemnika u automobilu, odnosno putem dodijeljene radio-frekvencije.

Iako je zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji za provedbu programa Autokina osigurana dozvola nadležnog Stožera civilne zaštite, projekcijama mogu prisustvovati isključivo posjetitelji u vozilima (najviše dvije osobe u vozilu, osim ako nije riječ o obitelji s djecom), a ostanak u vozilu obvezan je tijekom održavanja programa, uz dozvolu otvaranja prozora s lijeve prednje strane (na strani vozača).

foto: pixabay

Tagovi: art kina, autokino, filmovi,