Bajaga i Instruktori slavit će i u Rijeci

U sklopu velike slavljeničke koncertne turneje "Samo nam je ljubav potrebna" kojom bend proslavlja 40 godina postojanja, Bajaga i Instruktori održat će koncert i u Rijeci, u Dvorani mladost, 20. prosinca.

  • Kultura
  • Objavljeno 16.03.2024
  • Piše: Frane Stipanić

Podsjećamo, nedavno je Bajaga u manje od 24 sata rasprodao koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture nakon čega je najavljena i zagrebačka Arena 19. listopada i splitske Gripe 23. studenoga.

Dvorana mladosti bit će prilika za sve fanove da uživaju u cijelom opusu benda, od legendarnih starih hitova poput Tišina, Ti se ljubiš (na tako dobar način), i Sa druge strane jastuka, do najnovijih singlova i na taj način proslave 40. godina postojanja benda!

U tih 40 godina, kultni pjevač, gitarist i autor Momčilo Bajagić – Bajaga svojim pjesmama zauvijek se upisao u srca mnogih generacija obožavatelja. Iza grupe je 13 studijskih albuma. Pjesme s albuma Pozitivna geografija slušaju se i danas i zvuče podjednako svježe i autentično. Nakon velikog uspjeha prvog albuma, uslijedila je eksplozija albuma, sa još većim uspjesima koji su se nizali. Poslije samo godinu dana objavljuju i drugi album Sa druge strane jastuka na kojemu su se našle hit pjesme Zažmuri, 220 u voltima, Ti se ljubiš, Dvadeseti vek, Dobro jutro džezeri, Vidi šta sam ti uradio od pesme, mama, Sa druge strane jastuka, i druge.

Treći album Jahači magle izlazi 1986. godine sa hitovima 300 na sat, Samo nam je ljubav potrebna, 442 do Beograda i druge, a nakon dvije godine izlazi Prodavnica tajni s legendarnim hitovima Plavi safir, Gore-dole, Verujem, ne verujem, Godine prolaze i Život je nekad siv, nekad žut koji se upisuju u rock evergreene ovih prostora.

Prema mišljenju poznatih rock kritičara, rijetko je pojava, i to ne samo bendova na ovim prostorima, da neko u tako kratkom periodu, za nepunih pet godina, izda četiri albuma s toliko velikih i jakih pjesama, koje su istovremeno i najavljivale i potvrđivale žanrovsku raznovrsnost i kvalitetu Bajaginog autorstva.

Uslijedili su albumi Neka svemir čuje nemir, koji predstavlja kombinaciju studijskog i live albuma, Muzika na struju, Ni na nebu ni na zemlji, koji najvećim dijelom čini filmska glazba, te Od bižuterije do ćilibara, Zmaj od noćaja, Šou počinje u ponoć, Daljina, dim i prašina, U sali lom, Ovaj svet se menja. U 40 godina postojanja, kultna grupa Bajaga i Instruktori svojim pjesmama zauvijek su se upisali u srca mnogih generacija obožavatelja. Bajaga kao autor potpisuje preko 170 napisanih pjesama, koje je napisao za svoj bend, ali i za druge izvođače, koje će uskoro biti objavljene u knjizi poezije.

Za turneju Samo nam je ljubav potrebna povodom 40 obljetnice, zakazano je 40 koncerta u svim većim gradovima regije. Ulaznice za Dvoranu mladosti u prodaji su na eventim. hr

Tagovi: Bajaga, Bajaga i instruktori, Dvorana Mladost, koncert,