Boris Miletić o isticanju ustaštva i fašizma

''Jeziva objava Ivana Đakića potvrda je koliko daleko stvari mogu otići ako ih se u startu ne sasiječe''...

  • Politika
  • Objavljeno 09.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Boris Miletić, predsjednik IDS-a oštro je osudio zadnje događaje u Hrvatskoj, a tiču se isticanja ustaštva i fašizma bez odgovarajućeg sankcioniranja takvih pojedinaca i grupa, te je po njemu sustavno toleriranje mržnje, nasilja i ustaškog paradiranja rezultiralo sve većoj stopi nasilja u Hrvatskoj i incidentima kakvi se rijetko viđaju u slobodnoj Europi. Priopćenje Borisa Miletića u cijelosti prenosi portal Regional Express.

PRIOPĆENJE

”Jeziva objava Ivana Đakića, koji je na pravoslavni Božić objavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu, potvrda je koliko daleko stvari mogu otići ako ih se u startu ne sasiječe. Sustavno toleriranje mržnje, nasilja i ustaškog paradiranja rezultiralo je ovim čemu danas svjedočimo – sve većoj stopi nasilja u Hrvatskoj i gnjusnim incidentima kakvi se rijetko viđaju u slobodnoj Europi.
   
Sve dok odgovorne institucije na čelu s Vladom ne budu reagirale oštro i rezolutno, to će šovinističko ludilo poprimati sve veće razmjere. Osude nisu dovoljne, sitne kazne nisu dovoljne. Nakon Đakića doći će neki drugi Đakić. Svojim ignoriranjem dozvolili ste da se Hrvatskoj ponovno zalijepi etiketa ustaštva.
 
Apeliram na resorne institucije, prije svega na policiju i DORH da počnu primjenjivati odredbe Kaznenog zakona koje se tiču  govora mržnje. Isto tako, još jedanput pozivam predsjednika Hrvatskog Sabora da na dnevni red uvrsti  prijedlog IDS-a o dopunama Kaznenog zakona kojim propisuju zatvorske kazne za promicanje nacizma, fašizma i ustaštva. Bježanjem od izmjena zakona bježite od vlastite odgovornosti i Hrvatsku svjesno pretvarate u opasnu državu.”

FOTO: Youtube (screenshot)

Tagovi: boris miletić, fašizam, ivan đakić, ustaštvo,