Brodogradilište Viktor Lenac, Log Adria, Elkon i Vir dobitnici Zlatne kune

Uručena su i priznanja jubilarcima - tvrtkama koje djeluju u rasponu od 10 do čak 120 godina

Brodogodradiliše Viktor Lenac i tvrtke Log Adria i Elkon dobitnici su Zlatne kune – priznanja koje krajem godine HGK -Županijska komora Rijeka uručuje uspješnim tvrtkama s područja županije, dok je dobitnik nagrade za životno djelo dugogodišnji predsjednik uprave Erste banke Petar Radaković.

Na svečanosti u HKD-u na Sušaku, u organizaciji Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Županijske gospodarske komore uručena su i priznanja jubilarcima – tvrtkama koje djeluju u rasponu od 10 do čak 120 godina, poput riječke tvrtke Vir, čiji počeci sežu u doista davnu 1898. u godinu.

Dobra je godina 2018., rekao je predsjednik Županijske gospodarske komore dr. Vidoje Vujić i dodao da je mogla biti i bolja.

– Dobit, povećanje broja zaposlenih, investicije i izvoz su iznad naših očekivanja, jedino su nam plaće niže od državnog prosjeka – rekao je Vujić.

Izvoz je tako 15 posto veći nego lani, dobit je porasla za 14 posto, no prosječna je plaća u Primorsko-goranskoj županiji 5200 kuna, što je 21 posto ispod hrvatskoga prosjeka. Mnogi su u tome bolji, posebice Grad Zagreb i Zagrebačka županija, čak i Splitsko-dalmatinska. No neka ulaganja i gradnje, poput recimo kompleksa Kostabela, itekako vesele.

Puno je veselja i u dobitnika Nagrade za životno djelo, dugogodišnjega predsjednika uprave Erste banke Petra Radakovića.

– Nikad ne treba stati, treba uvijek tražiti najbolja rješenja, nikad nema bezizlaznih situacija. Uvijek treba ići i tražiti dalje – mislim da je to ključ uspjeha – savjetuje Radaković.

Brojne pohvale i priznanja tvrtkama – Viru za 120 godina, puno onih od 70 i 60 ili 50 pa sve do prvih 10, i svi su svima poželjeli dobru 2019. godinu. I nisu zaboravili one kojima baš i ne ide: 3. maj svima je kost u grlu ili trn u oku.

izvor: Radio Rijeka

foto: Pexels (ilustracija)

Tagovi: nagrade, priznanja, zlatna kuna,