Brojni posjetitelji uživali u ”Mikulni” koja je oživjela kostrenske običaje

U sklopu manifestacije »Od sv. Barbare do sv. Lucije« koja u Kostreni traje do sredine prosinca održana je četvrta tradicijska i humanitarna manifestacija Mikulna

  • Događanja
  • Objavljeno 10.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Ovogodišnja je Mikulna u sklopu manifestacije ”Od sv. Barbare do sv. Lucije” donijela brojne novitete, a kroz tri dana trajanja, na Trgu ispred Sportske dvorane sve mještane i posjetitelje darivala je bogatim programom u kojem je sudjelovala čitava zajednica. Posjetitelje su posebno oduševile bijele adventske kućice u kojima je svatko mogao pronaći nešto za sebe, od domaćih autohtonih proizvoda, ručno izrađenih ukrasa za bor, mnoštva rukotvorina, a nije nedostajalo ni hrane i pića.

Bogat program pohodili su brojni posjetitelji, a dječja predstava Kazališta Smješko, »Iznenađenje Sv. Nikole«, posebno je oduševila najmlađe koji su se podružili i fotografirali sa Svetim Nikolom.

U subotnjem programu predstavile su se kostrenske udruge, klubovi i umjetnici, a posjetitelji su mogli uživati i u tradicionalnim adventskim jelima primorskih krajeva.

Dječji kutak ovogodišnje Mikulne naučio je najmlađe kako izraditi božićne ukrase i čestitke, ali i podsjetio i male i velike na davno zaboravljene tradicijske igre. Svi zainteresirani imali su priliku prigodno oslikati svoja lica, a da večernji sati prođu u veselom tonu pobrinula se grupa Fun.

Posljednjeg dana Mikulne 2018., uz bogatu sajamsku ponudu, posjetitelji su imali prigode zaigrati društvene igre za male i velike, a zabava je bila zagaranitrana uz Love Sing and Dance Duo. U večernjim satima u Sportskoj dvorani Kostrena nastupila su veličanstvena Četiri tenora, Vladimir Garić, Marko Pecotić, Đani Stipaničev i Filip Kozjak.

FOTO: Pixabay

Tagovi: advent, humanitarna akcija, mikulna, od sv.barbare do sv.lucije, općina kostrena,