Budi moja voda – na Bazenima Kantrida održana prezentacija vodenih sportova

Sportska manifestacija „Budi moja voda“ održana na Bazenima Kantrida bila je prilika da se građani upoznaju sa svim sportskim klubovima koji djeluju na Bazenima Kantrida

  • Sport
  • Objavljeno 02.05.2022
  • Piše: Duje Krstulović

Sportska manifestacija „Budi moja voda“ održana na Bazenima Kantrida bila je prilika da se građani upoznaju sa svim sportskim klubovima koji djeluju na Bazenima Kantrida.

U organizaciji Riječkog sportskog saveza, a u okviru manifestacije „Budi moja voda“ na Bazenima Kantrida održana je demonstracija plivanja, sinkroniziranog plivanja, skokova u vodu, vaterpola, daljinskog plivanja, ronjenja i triatlona u čemu su sudjelovali članovi 11 sportskih klubova koji djeluju na Bazenima.

„Budi moja voda“ prva je u nizu planiranih tematskih sportskih aktivnosti koje za cilj prije svega imaju privući interes djece kako bi se odlučila za treniranje određenog sporta. Nakon prezentacije plivačkih sportova u planu su i prezentacije ostalih grupa sportova, poput loptačkih i borilačkih.

Manifestaciju podupire i Grad Rijeka, a demonstraciji vodenih sportova nazočio je i riječki gradonačelnik Marko Filipović. „Brojni su sportaši rođene i stasali u Rijeci, osvajali brojna odličja i drago mi je prije svega zbog njih što ove godine Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta, ali i zbog naših najmlađih sugrađana, možda se među ovima koji su danas ovdje kriju nove sportske zvijezde. Puno je sredstava uloženo u sportsku infrastrukturu kao i u provedbu brojnih sportskih programa. Uvijek smo bili dobar domaćin sportskih natjecanja kao i svim sportašima koji su dolazili u naš grad. Veseli me što će ova godina biti obilježena sportom, da se vodimo olimpijskim načelom ‘brže, više, jače’ i da u dobrom sportskom ritmu obilježimo ovu godinu“, rekao je Filipović. Posjetitelje su prigodnim riječima pozdravile i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Rijeka tijekom ove godine nosi i titulu Europskog grada sporta koju joj je dodijelio ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu.

Tagovi: bazeni, Budi moja voda, kantrida, plivanje, vodeni sportovi,