Burić: Vojko Obersnel i Sanjin Kirigin pljačkaju Riječane

Burić je ocijenio da je Energo uništena i bezvrijedna tvrtka, s lošim investicijama i preskupom uslugom te poslovanjem...

  • Politika
  • Objavljeno 20.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Predsjednik političke stranke Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić optužio je u utorak na konferenciji za novinstvo gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i direktora Komunalnog društva Energa Sanjina Kirigina da “pljačkaju Riječane” zbog zahtjeva da se u zgradama s centralnim grijanjem zamijene kalorimetri po cijeni od 1560 kuna plus PDV.

Kako je rekao Burić, predstavnicima suvlasnika u zgradama stigla je obavijest da moraju zamijeniti kalorimetre, mjerače toplinske energije, na ulazu u zgrade. No, cijena koju bi trebali platiti suvlasnici treba se pokriti iz visoke fiksne naknade koju korisnici toplinske energije plaćaju Energu, a koja služi za troškove održavanja njegovih pogona, dodao je.

U obavijesti o zamjeni kalorimetra stoji da će se onima koji se ne odluče na promjenu naplaćivati kazneni iznos trostrukog troška toplinske energije, istaknuo je Hrvoje Burić i dodao da se tako “perfidno nameće obveza zamjene, a ostaje nejasno tko je odobrio nametanje te obaveze”.

Burić je ocijenio da je Energo uništena i bezvrijedna tvrtka, s lošim investicijama i preskupom uslugom te poslovanjem s gubitcima jer se ništa ne čini na njegovoj racionalizaciji. “Tu tvrtku treba prodati privatnim vlasnicima, koji bi se sigurno više brinuli o potrošačima i ne bi poduzimali ovakve korake”, zaključio je Burić.

(Hina)

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: energo, hrvoje burić, sanjin kirgin, vojko obersnel,