Cerovac: Skup radnika Uljanika nije donio novosti, agonija se nastavlja

Ako rješenja nema, nakon '3. maja' u stečaj će ići cijela Uljanik grupa

Skup radnika, sindikata i uprave Uljanika koji je u srijedu održan u Puli, nije dao nikakve konkretne rezultate, premda je ministar gospodarstva Darko Horvat u utorak izjavio da je novi strateški partner Tomislav Debeljak spreman, uz određena bankovna jamstva, ući u fazu međufinanciranja Uljanika. Time bi se račun brodogradilišta odblokirao, a radnicima isplatile tri zaostale plaće, potvrdio je novinarima predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Ocijenivši da je skup prošao u mirnome tonu, Cerovac je rekao kako predsjednik Uprave Uljanika, Emil Bulić, u govoru radnicima nije spomenuo nijedan konkretan datum isplate zaostalih plaća.

“Kao mogući datum isplate plaće spominje se 1. ožujka, no to Uprava nije potvrdila. Uglavnom, ništa senzacionalno se nije dogodilo, radnici su tražili i u konačnici dobili informacije od Uprave što je dogovoreno u Bruxellesu i stoji li ono što je jučer govorio ministar Horvat”, istaknuo je Cerovac. Dodao je kako je 26. veljače dan kada će Trgovački sud u Rijeci donijeti odluku o tome ide li “3. maj” u stečaj ili ipak ima rješenja.

“Ako ima rješenja, znači da mora postojati i rješenje za financiranje svih dubioza. Ako ih nema, nakon ‘3. maja’ u stečaj će ići cijela Uljanik grupa”, ocijenio je Cerovac i dodao kako se agonija za radnike Uljanika nastavlja premda oni i dalje rade bez plaća i grade jaružalo za belgijsku Jan de Nul grupu.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: 3. Maj, boris cerovac, darko horvat, plaće, pula, radnici, rijeka, stečaj, Tomislav Debeljak, uljanik,