Červar: Suci su dijelili nepravdu i to besramno

Rezultatom 22-21 i porazom od domaćina turnira Njemačke, reprezentacija Hrvatske oprostila se od Svjetskog Prvenstva.

  • Sport
  • Objavljeno 22.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Rezultatom 22-21 i porazom od domaćina turnira Njemačke, reprezentacija Hrvatske oprostila se od Svjetskog Prvenstva. Nakon fenomenalnog prvog kruga turnira te dijametralno suprotnog katastrofalnog drugog kruga turnira, izabranici Line Červara dramatično se opraštaju od turnira, kako to inače i biva sa našom reprezentacijom.

U tvrdom, intenzivnom i vrlo fizičkom susretu sa puno isključenja, ozljeda i kontakta, Hrvatska je cijelo vrijeme držala egal i nije dopustila odvajanje Njemačke na više od tri gola prednosti. Nakon poluvremena koje je završilo 11-11, Hrvatska je upala u rupu sa već iskušanom taktikom ” 7 protiv 6″, iliti drugim riječima praznog gola, koji se u više navrata ipak pokazao kao loš nego dobar potez. Posljednjih pet minuta Hrvatska uspijeva čak i povesti 20-19, no bizarni promašaji vraćaju Njemačku u život te sa 3 vezana pogotka mirno privode utakmicu kraju i izbacuju Hrvatsku sa turnira.

Izabranicima Line Červara još u srijedu ostaje utakmica protiv Francuske u kojoj se igra za što bolju poziciju i kvalifikacije za OI u Tokiju 2020.

ČERVAR O UTAKMICI

“Ja nikog nisam uvrijedio, a nisu ni moji igrači. Ali način kako nas je besramno pokrao ovaj nazovi najbolji sudački par na svijetu. Oteli su nam pobjedu. A mi smo zadnjih deset godina dvaput bili domaćini SP i EURA, pa pitajte sve jesu li suci krali u našu korist kao što je slučaj tu. Ovi suci se trebau sankcionirat, a neki su nas savjetovali i da povučemo ekipu sa prvenstva. Onakav prekršaj nad Duvnjakom, pa to je bilo očito”, kazao je Červar, nastavivši jaki je čestitao njemačkom izborniku Prokopu i igračima, te izjavio da oni nemaju ništa s onim što ga izjeda.

“Jako sam ponosan na igrače, igrali smo obranu fantastično, iako smo bili bez Cindrića i sa vrlo rovitim Duvnjakom. Danas smo zaslužili pobjedu, u to sam uvjeren kao što sam priznao da su Brazilci zaslužili pobjedu jučer. Dečkima nije lako, stišću zube, bore se protiv europskih i svjetskih prvaka, a onda ih još suci pokradu”, zaključio je Červar.

Zlatko Horvat na službenoj konferenciji  jedva je smogao snage kazati da je odigrala odličnu i borbenu utakmicu, no da je i vrlo “žalostan zbog nekih stvari”.

Tagovi: lino červar, reprezentacija, rukomet, sp rukomet,