Dan Otvorene Probe 2022.

Music Box je studio za probe bendova koji već dugi niz godina nudi glazbenicima mjesto za druženje, probe i suradnju, ali i tečajeve i radionice kroz program Ri Rock Akademije

  • Lifestyle
  • Objavljeno 09.07.2022
  • Piše: Duje Krstulović

Kao promotivna platforma za mlađe i manje poznate bendove – Dan Otvorene Probe, još jednom će ukazati na rad glazbenika i umjetnost stvaranja glazbe. Daje se naglasak na probe amaterskih sastava kojima će u pomoć uskočiti i oni poznatiji gdje će svi zajedno moguće griješiti i stajati te tako ostati u duhu same teme događaja.

U sklopu Ri Rock Koncertne Sezone, ovogodišnji Dan Otvorene Probe sadržavat će istupe iz garaža i prostorija za vježbanje i to u pravom malom festivalskom okruženju na prostoru Delte 5 pokraj prostorija Music Box. Music Box je studio za probe bendova koji već dugi niz godina nudi glazbenicima mjesto za druženje, probe i suradnju, ali i tečajeve i radionice kroz program Ri Rock Akademije koji za cilj ima kroz alternativan pristup obučiti i osamostaliti nove glazbenike riječke rock  scene.  Više na: https://www.rirock.hr/rirock-akademija

Tako će, uz besplatan ulaz, 16. srpnja 2022. s početkom u 19h, probe odraditi 9. bendova:

Fanaa, She Is Chaos, Nelaay, Tvoja Stara, Sick Sheets, Johnny Quid, Baily’s Beads, Cardboard Machine, MineField.

Bendovi su tu da zabave posjetitelje i predstave se istima, a organizatori Udruge Ri Rock ukažu na neke od bitnih tema koje nas okružuju. Ove godine, uz RiUse – radiona za reciklažu, koju vodi Savez Udruga Molekule, podržat će se i priča SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava. Tako ćemo govoriti o seksualnom nasilju među mladima i kako ga zaustaviti, ali i o bitnosti recikliranja.  No to nije sve.

Samom događaju pridružit će se i volonteri Udruge Terra koja za cilj ima prevenciju i suzbijanje ovisnosti, AIDS-a i ostalih spolno prenosivih bolesti, posebice kod rizičnih i marginaliziranih skupina. Takozvani Tripsittersi, Udruge Terra, sa svojim programom smanjenja štete u noćnim izlascima dijelit će letke, razgovarati s posjetiteljima, ali i pružiti pomoć onima koji „pretjeraju u zabavi“.

Također, skupljati će se novci za napuštene životinje pa tako pozivamo posjetitelje da slobodno doniraju novčiće kako bi pomogli Azilu za pse – Društvo za zaštitu životinja Rijeka.

Posjetitelji su pozvani da ponovno uživaju u kreativnosti i glazbi, podrže bitne teme našeg grada, ali i da pohvale greške i stanke naših glazbenika, jer ipak su to čari prave probe jednog benda.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/732426644548068?active_tab=about

Tagovi: bendovi, Dan Otvorene Probe, glazba, Music box, probe,