Dan žena na Mrkatu – Gradonačelnik sugrađanke darivao cvijećem

Simboličnim darivanjem cvijeća sugrađankama želi podsjetiti na posebnu važnost žena u društvu

  • Lifestyle
  • Objavljeno 08.03.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Ivo Dujmić sa svojim zamjenicima, Verom Aničić i Emilom Priskićem, dijelio je Opatijkama cvijeće ispred tržnice te im čestitao 8. mart, prenosimo sa službenih stranica Grada Opatija.

Gradonačelnik Dujmić istaknuo je da ovim simboličnim darivanjem cvijeća sugrađankama želi podsjetiti na važnost žena u društvu, sa željom da ih se svaki dan još više poštuje – u obitelji, na radnom mjestu i u društvu općenito.

Ispred opatijske tržnice cvijeće su, te kavu i kolače sugrađankama, tradicionalno, dijelili i članovi Nezavisne liste Ive Dujmića te opatijskog SDP-a i IDS-a.

Međunarodni dan žena, podsjetimo, obilježava se 8. ožujka kao podsjetnik na tekstilne radnice u New Yorku koje su, još krajem 19. stoljeća, u doba ubrzane industrijalizacije, radile u nehumanim uvjetima. Američke radnice prvi su puta javno demonstrirale 8.ožujka 1857. zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Prosvjed je prekinut uz uporabu sile, ali te su iste radnice nešto kasnije osnovale sindikat i tako je započela borba za ženska prava, koja traje i danas.

(Grad Opatija)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: cvijeće, dan žena, gradonačelnik, Ivo Dujmić, mrkat, žene,