Danas Rijeka i Hajduk odmjeravaju snage

Danas u 15 sati na rasporedu je 152. Jadranski derbi: Jedna od najprestižnijih utakmica u hrvatskom nogometu u kojoj riječki sastav dominira proteklih godina

  • Sport
  • Objavljeno 16.02.2019
  • Piše: Lucija Tokić

Danas u 15 sati na stadionu HNK Rijeka na rasporedu je 152. Jadranski derbi. Rijeka i Hajduk još će jednom odmjeriti snage u jednoj od najprestižnijih utakmica u hrvatskom nogometu, ogledu u kojem riječki sastav dominira proteklih godina.

Rijeka je u posljednjih nekoliko godina značajno popravila omjer, a o dominaciji dovoljno govori činjenica da su bijeli u proteklih 25 utakmica doživjeli samo jedan poraz!

Gledajući ukupnu statistiku Rijeka je upisala 43 pobjede, 52 ogleda završilo je remijem, a 56 pobjeda pripalo je Hajduku. Od hrvatske samostalnosti odigrano je 88 utakmica, Rijeka je ostvarila 30 pobjeda, 27 utakmica završilo je podjelom bodova, a Hajduk je slavio u 31 ogledu.

Rijeka i Hajduk ove sezone odigrali su dvije utakmice, a obje su završile remijem (1:1).

U povijesti Jadranskih derbija Filip Bradarić, Tomislav Erceg, Nenad Gračan, Željko Mijač i Igor Musa postigli su golove u Jadranskom derbiju u dresovima Hajduka i Rijeke.

Najbolji strijelci u prvenstvenim susretima u Jadranskim derbijima su Zvonimir Deranja i Anas Sharbini sa sedam golova, a gledajući ukupnu povijest sedam puta mrežu je zatresao i Zvonko Begonja.

Od aktivnih igrača najviše nastupa imaju Mijo Caktaš (13) i Zoran Kvržić (12). Među trenerima najuspješniji je Matjaž Kek uz 13 pobjeda, osam remija i samo jedan poraz.

izvor: HNK Rijeka

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: hnk rijeka, Jadranski derbi, NH Hajduk, utakmica,