Danas zadnji dan prijave na „Neizvjesnu izložbu“ Galerije Kortil

Ova izložba će objedinjavati osobno iskustvo (n)ovog trenutka i dati komentar, reakciju ili čak odgovor na trenutnu situaciju i novu stvarnost u kojoj živimo

  • Kultura
  • Objavljeno 15.05.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Autori Rijeke i Primorsko-goranske županije imaju još samo danas mogućnost da prijave svoje radove na izložbu Galerije Kortil radnog zaziva “Neizvjesna izložba”.

Galerija Kortil koja djeluje u sklopu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, uputila je poziv umjetnicima da šalju svoje radove obilježene trenutkom u kojem živimo, aludiraju na njega ili ga anticipiraju u nekom dosad neiščitanom obliku. Ova izložba neće analizirati likovne formate i forme, nego će objedinjavati osobno iskustvo (n)ovog trenutka i dati komentar, reakciju ili čak odgovor na trenutnu situaciju i novu stvarnost u kojoj živimo.

Pozvani umjetnici u izložbi mogu sudjelovati svojim radovima nastalima u protekla dva mjeseca ili ranijim radovima koji se sadržajno mogu povezati s aktualnom situacijom.

Na poziv Kortila javio se već veliki broj autora, a zbog broja i kvalitete radova, izgledno je da će Neizvjesna izložba biti podijeljena u nekoliko izdanja. Prva izložba otvara se krajem svibnja.

Rok za prijavu prijedloga je 15. svibnja, prijavnicu pronađite na poveznici.

Ispunjene prijavnice i fotografiju(e) rada(ova) šalju se na adresu GalerijaKortil2020@hkd-rijeka.hr.

Pristigle prijedloge procijenit će i odabrati stručno Programsko vijeće Galerije Kortil kojeg čine Ivana Lucić, Sonja Švec Španjol i Jolanda Todorović, uz gostujućeg selektora.

View this post on Instagram

Galerija Kortil zove autore (vizualne i izvedbene umjetnike) Rijeke i Primorsko-goranske županije na sudjelovanje u "Neizvjesnoj izložbi"! Ovom izložbom pokušat će se dati komentar, reakciju ili čak odgovor na trenutnu situaciju i novu stvarnost u kojoj živimo. Želja je napraviti izložbu umjetničkih radova koji su obilježeni ovim trenutkom, aludiraju na njega ili ga anticipiraju u nekom dosad nečitljivom obliku, izložbu u kojoj se neće analizirati likovni formati i forme, nego će je objedinjavati osobno iskustvo (n)ovog trenutka. Umjetnici mogu sudjelovati u izložbi svojim radovima nastalim u protekla dva mjeseca ili ranijim radovima koje se sadržajno može povezati s aktualnom situacijom. Rok za prijavu prijedloga je 15. svibnja, a više informacija i prijavnicu pronađite na internetskoj stranici www.hkd-rijeka.hr. — #GalerijaKortil #HKDnaSusaku #poziv #izlozba

A post shared by HKD Rijeka (@hkdnasusaku) on

foto: Instargram (screenshot)

Tagovi: galerija kortil, hkd sušak, izložba, neizvjesna izložba,