Danko Končar izgubio još jedan spor protiv Cetinskih

Donesena je presuda kojom je odbačen tužbeni zahtjev Kermas ulaganja i darovane kuće ostaju Matteu i Tonyju.

  • Politika
  • Objavljeno 20.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Na rovinjskom Općinskom sudu u utorak je donesena presuda kojom je odbačen tužbeni zahtjev Kermas ulaganja, tvrtke Danka Končara, kojim je traženo poništenje ugovora o darovanju iz 2007. i aneksa ugovora iz 2009., kojima je Mirko Cetinski svojim sinovima Tonyju i Mirku (Matteu) darovao kuće u mjestu Radetići kod Kringe.

Tvrtka Kermas tražila je da se sudskim putem ponište darovni ugovori a time je htjela naplatiti dospjele tražbine, u iznosu od 11.697,259 eura plus kamate – piše portal Novi List.

Kermas je tužbom pokušao poništiti ugovore kojima je Mirko Cetinski darovao kuće svojim sinovima, a sve zato što u Kermasu drže da je Mirko Cetinski toj tvrtki dužan 11.697.259 eura.

– Ovaj sud smatra da je odluka Trgovačkog suda u Pazinu od 11. siječnja 2017. godine, iako nepravomoćna, dovoljno jaka u argumentu dokazivanja da zapravo ne postoji dospjela novčana tražbina tužitelja (Kermasa, op.n.) protiv prvotuženika (Mirka Cetinskog, op.n.)

Postoji li dugovanje ili ne?

O tome bi se moglo raspravljati, no, ovaj sud u cijelosti prihvaća odluku i obrazloženje donesene odluke imajući u vidu prvenstveno da prvooptuženi nije ni u kakvom svojstvu sudjelovao u usmenom dogovoru kojim je zasnovan obaveznopravni odnos ortaštva između Danka Končara, Drage Radolovića i Istra Bavaria Agentur, a niti je učestvovao ni na koji način u poslovnoj djelatnosti Kermasa i Istra Bavaria Agentura – nastavlja portal Novi List.

Prvooptuženi se u toj parnici teretio kao pomagač supruzi Vinki Cetinski pa da je stoga odgovoran po odredbama o izvanugovornoj odgovornosti za štetu sporne i visine prema Zakonu o obveznim odnosima.

Tagovi: kermas, mirko cetinski, sud, tony cetinski, tužba,