Danko Švorinić ponovno izabran za predsjednika Liste za Rijeku

"Lista za Rijeku će se nastaviti boriti za vrijednosti suživota, tolerancije i društvo različitosti u Rijeci i na Kvarneru, a nasuprot nacionalizmu'' - istaknuo je.

  • Politika
  • Objavljeno 21.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Lista za Rijeku na izbornoj skupštini u četvrtak navečer ponovno je izabrala Danka Švorinića za predsjednika u sljedećem četverogodišnjem mandatu, priopćila je ta stranka.

Danko Švorinić je u obraćanju članovima skupštine nakon izbora naveo da je Lista za Rijeku u posljednje dvije godine djelovala u izrazito složenim političkim okolnostima u gradu, te da su rezultati posljednjih mjesnih izbora, na kojima je dobila 12 posto glasova, pokazali da su donesene ispravne odluke u interesu sugrađana, stoji u priopćenju.

“Lista za Rijeku će i u novom mandatu vodstva zadržati programske prioritete po kojima nas građani prepoznaju i boriti se za bolje obrazovanje, poticanje izvrsnosti i poduzetništva, zaštitu riječkog identiteta i slabije zaštićenih skupina”, rekao je Švorinić, preneseno je u priopćenju.

“Lista za Rijeku će se nastaviti boriti za vrijednosti suživota, tolerancije i društvo različitosti u Rijeci i na Kvarneru, a nasuprot nacionalizmu i populističkim pokretima koji su nabujali u Hrvatskoj i ostatku Europe. Jedina smo politička opcija u gradu kojoj je na prvom mjestu Rijeka i riječki identitet”, zaključio je Švorinić.

Ova politička stranka počinje pripreme za iduće lokalne izbore na kojima se želi pozicionirati kao stožerna regionalna gradska opcija, ali i oslonac svima onima koji su izgubili povjerenje u tradicionalne nacionalne stranke centra i lijevog centra. U iduće četiri godine se planira tranzicija u kojoj će vođenje stranke postupno preuzeti mlađa generacija članova, priopćeno je.

U predsjedništvo stranke izabrani su Sandi Basić, Laura Marchig, Henriet Bilandžić, Filip Jakovac, Zvonimir Gržeta, Livio Defranza, Darko Cvitković i Predrag Miletić.

FOTO: Youtube (screenshot)

Tagovi: danko švorinić, lista za rijeku,