Davis Cup: Hrvatska u skupini sa Španjolskom i Rusijom

Krajan: "Ne znam je li moglo gore, ali da će biti atraktivno nema sumnje"

  • Sport
  • Objavljeno 15.02.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Hrvatska muška teniska reprezentacija na ovogodišnjoj završnici Davis Cupa, koja će se igrati u Madridu od 18. do 24. studenoga, igrat će u skupini B s domaćinom Španjolskom i Rusijom, određeno je ždrijebom održanim u četvrtak u Madridu – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Ove godine će se Davis Cup po prvi put igrati u novom formatu u kojemu će 18 reprezentacija na istom mjestu u razmaku od tjedan dana odlučivati o pobjedniku, a pojedinačni susreti igrat će se na dva dobivena seta.

Nastup u četvrtfinalu izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

SKUPINE ZAVRŠNICE DAVIS CUPA:
SKUPINA A: Francuska, Srbija, Japan
SKUPINA B: HRVATSKA, Španjolska, Rusija
SKUPINA C: Argentina, Njemačka, Čile
SKUPINA D: Belgija, Australija, Kolumbija
SKUPINA E: Velika Britanija, Kazahstan, Nizozemska
SKUPINA F: SAD, Italija, Kanada

Izbornik hrvatske muške teniske reprezentacije Željko Krajan komentirajući ždrijeb završnice Davis Cupa izjavio je kako se praktički nije moglo dobiti teže protivnike.

“Ne znam je li moglo biti gore. Španjolsku su svi željeli izbjeći, i zbog njezine snage, i zbog činjenice da je domaćin. Ako će Rafael Nadal igrati bit će izuzetno jaka, ali i ako ga ne bude opet je to reprezentacija sa sjajnim igračima. Rusija s Hačanovom, Medvedjevom i Rubljovom ima jake mlade adute željne dokazivanja, iako su oni već napravili neke velike rezultate i zna se koliko su dobri. Sigurno da nas ždrijeb nije pomazio, po rankingu i imenima igrača ovo je bez konkurencije najteža skupina. Vidjet ćemo tko će igrati, ali da će biti atraktivno nema sumnje”, rekao je Krajan.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Davis Cup, Hrvatska muška teniska reprezentacija, Madrid, Rusija, Španjolska, tenis, ždrijeb, Željko Krajan,