Deseti festival samoniklog bilja u Kršanu

Serumi i kreme za lice, ljekovito bilje i začini, degustacije - Svi su pozvani!

Već deseti put zaredom, Kršan će 27. i 28. travnja biti domaćin festivala samoniklog bilja kojega pohode ljubitelji prirode i zdravog načina života.

Zanimljivi predavači, radionice i gastro iznenađenja i ove će godine biti mamac posjetiteljima. Dr. sc. Donatella Vrbanac, stručnjakinja za prehranu, poznati hrvatski arhitekt Ante Vrban, prof. Višnja Bartolović, predavači s zagrebačkog PMF-a, brojni fitoaromaterapeuti u dva će festivalska dana otkriti manje poznate zanimljivosti o biljkama i zdravlju.

Marija Kolarović iz Udruge Verbena podučit će o izradi uljnog seruma i kreme za lice.

Pojedinosti o ljekovitom bilju i začinima sv. Hildegarde ispričat će prof. Višnja Bartolović, a Floressa design podučit će vas kako izraditi cvjetni aranžman. Naučite i pravilno disati, uključite se i u sportske programe.

Posebni festivalski gosti bit će partneri iz španjolskog grada Alconchele, a njihov kuhar pripemat će tapase od biljke tagarnin i šparoga. Sve će to u subotu u 14 i 16 sati začiniti i zvuci flamenga.

Ističemo i nedjeljni cooking show, prezentacijsku radionicu chefa Davida Skoka koji će pripremiti 100 degustacijskih porcija jela od samoniklog bilja iz mora i a obale. Show će se održati u vremenu od 12 do 14 sati.

Podsjećamo i na već tradicionalnu dvodnevnu radionicu branja bilja na kršanskim livadama gdje će poznati travar Franko Zgrablić upoznati polaznike s ljekovitim biljkama.

Svečano otvorenje zakazano je u subotu u 11 sati, a šator je za sve posjetitelje otvoren oba festivalska dana do 19 sati. Organizatori i ovogodišnje manifestacije su Općina Kršan i Turistička zajednica te Poljoprivredna zadruga Čepić polje, a pokroviteljica 10. Festivala je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Detaljan program može se pronaći ovdje.

(Općina Kršan)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: bilje, cvijeće, festival, gastro radionice, kuhari, ljekovito bilje, predavanja, prehrana, samoniklo bilje, travar,