Devet novih slučajeva koronavirusa u Istri, među njima i zdravstveni djelatnik pulske bolnice

Neslužbeno se doznaje kako je zaraženi zdravstveni djelatnik bio u kontaktu s kolegom iz Beograda koji je doputovao u Pulu...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 09.07.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je o čak devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je u protekla 24 sata obrađeno 192 uzoraka briseva, a među novooboljelima je i jedan zdravstveni djelatnik pulske bolnice.

Kod sedam osoba radi se o uvezenim slučajevima, i to pet s područja Republike Srbije, jedna iz Republike Albanije te jedan iz  Zagreba. Jedna osoba je kontakt s već pozitivnom osobom dok je u jednom slučaju još u tijeku epidemiološka obrada, naveo je načelnik Stožerae Dino Kozlevac.

“Jedna novooboljela osoba je zdravstveni djelatnik pulske Opće bolnice koji se zarazio izvan bolničkog sustava. Nakon epidemiološke obrade definirani su svi preventivni postupci, te je sedam zdravstvenih djelatnika u mjerama samoizolacije”, rekao je Kozlevac dodavši i kako je u tijeku preventivna dezinfekcija prostora.

Pulska Opća bolnica, tvrdi šef Stožera, nesmetano pruža redovne usluge zdravstvene zaštite.

Neslužbeno se doznaje kako je zaraženi zdravstveni djelatnik bio u kontaktu s kolegom iz Beograda koji je doputovao u Pulu.

Inače, u bolnici je trenutno hospitalizirano dvadeset zaraženih osoba dok je u samoizolaciji u Istri stotinjak građana. Stoga je Kozlevac još jednom pozvao građane i sve turiste na odgovorno ponašanje u cilju prevencije pojave i širenja oboljenja.

“To se posebno odnosi na mjere držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora, nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt; što kraće zadržavanje u zatvorenim prostorima te izbjegavanja velikih okupljanja”, poručio je Dino Kozlevac.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: istra, koronavirus, pula, stožer, zaraženi, zdravstveni djelatnik,