Deveti “Sajam mogućnosti” 2019.

1100 učenika na sportskim natjecanjima i kulturnim programima

  • Kultura
  • Objavljeno 10.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U utorak, 14. svibnja u vremenu od 9 do 12 sati u dvorani Centra Zamet u Rijeci, održat će se deveti „Sajam mogućnosti“, druga komponenta preventivnog programa „Zajedno više možemo“. Sajam će posjetiti oko 1100 učenika 4. razreda riječkih osnovnih škola, u pratnji njihovih učiteljica i kontakt policajaca.

Tijekom Sajma mogućnosti učenici će sudjelovati u sportskim natjecanjima te pratiti kulturno-zabavni program dvadesetak udruga i klubova. Udruge i klubovi s područja Rijeke demonstrirat će svoje aktivnosti putem radionica i na štandovima te podijeliti promidžbeni materijal. Na ovaj način učenike se nastoji potaknuti na uključivanje u izvannastavne aktivnosti u cilju zaštite djece i mladih od sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja.

Osim upoznavanja učenika s pozitivnim izvanškolskim sadržajima, ciljevi Sajma mogućnosti su i razvijanje odnosa povjerenja s policijom, kao i razvijanje osjećaja suradnje svih subjekata društva – „zajednica koja brine“ u svrhu djelovanja na primarnu prevenciju kriminaliteta.

Stoga će ispred ulaza u Dvoranu Centra Zamet Policijska uprava primorsko-goranska prezentirati policijsku opremu i tehniku te kroz komunikaciju i druženje između učenika i policijskih službenika nastaviti razvijati odnos povjerenja.

Podsjećamo, preventivi program „Zajedno više možemo“ sastoji se od pet komponenata, a provodi se od listopada 2010. godine u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Grada Rijeke.

Predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske i Grada Rijeke najavit će „Sajam mogućnosti“ na konferenciji za novinare koja će biti održana 13. svibnja u 12.30 sati u Informativnom centru Grada Rijeke RI INFO na Korzu.

(PU primorsko-goranska)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: kulturni programi, policija, sajam mogućnosti, sportska natjecanja, učenici, zajedno više možemo,