Dino Kulišek osuđen na 38 godina zatvora, majka kaže: ”Nešto je trulo u državi Hrvatskoj”

''Vidimo u kakvom je stanju Dino, to se vidi iz aviona. Molim Boga da on izdrži psihički sudski proces, stanje mu je sve lošije'' - rekla je Dinina Majka.

  • Crna kronika
  • Objavljeno 04.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

Dino Kulišek (25) iz Dramlja na ponovljenom je sudskom procesu osuđen na 38 godina zatvora zbog ubojstva 22-godišnjeg Ivana Jagodića i pokušaj ubojstva njegove djevojke, tada 19-godišnje Meriem Demo. Time je potvrđena istovjetna kazna koja mu je već izrečena prije malo manje od godinu i pol dana – prenosi portal Novi List.

Radi se o jednoj od najvećih kazni koju je izrekao riječki sud. Ni ovaj put nisu uvaženi stavovi obrane kako Kulišek nije ubrojiv i kako treba biti pušten na slobodu.
Tri vještačka tima suglasna su da kod Kulišeka nema duševne bolesti, da kod njega u vrijeme događaja nije postojao akutni psihotički poremećaj nalik na šizofreniju, što je progredirao u šizofreniju, zbog čega bi bio neubrojiv, kako tvrde vještaci Vrapča, već smatraju da je kod Kulišeka bio prisutan »mješoviti poremećaj ličnosti« i bio je ubrojiv, iako smanjeno, ali ne bitno, napomenuo je sudac Vučkov, dodajući da je sud ipak prihvatio jedno mišljenje da optuženik u sklopu »mješovitog poremećaja ličnosti« ima i »šizoidnu karakternu crtu«.

MAJKA O PRESUDI

Što mislim o presudi? Nešto je trulo u državi Hrvatskoj. Nisam očekivala ovakvu presudu. Znam istinu, znam što je bilo, rekla je nakon objave presude Sandra Kulišek, majka osuđenog, koja drži da se riječki sud nije držao naputaka Vrhovnog suda, a zaključke su dali nepodobni vještaci – nastavlja se u priopćenju Novog Lista.

– Vidimo u kakvom je stanju Dino, to se vidi iz aviona. Molim Boga da on izdrži psihički sudski proces, stanje mu je sve lošije. Žalit ćemo se na presudu, ako treba ići ćemo i do Suda za ljudska prava u Strasbourgu, napomenula je majka ubojice.

Moj sin je okrutno, zvjerski otet od mene, nema tih godina zatvora koje mogu nadoknaditi gubitak njegovog života, ali sam zadovoljna u smislu poruke koja je, u svijetu u kojem živimo, po drugi put prenesena svima onima koji se odluče na, ne daj Bože, ovakav zločin, da im neće proći. Pogotovo ne takva obrana na suđenju, kojom se, u biti sudilo mome sinu, a ne ubojici, i gdje je on, nažalost, jako stigmatiziran pune četiri godine. Kao žrtva teškog, okrutnog zločina nije to zaslužio, zaključila je majka žrtve ubojstva, koja je odavala dojam da je se jako dojmila objavljena presuda.

FOTO: Pixabay

Tagovi: dino kulišek, majka, ubojstvo, zatvor,