Djelatnik Inspektorata ukrao vlasnici kujicu Stellu?

Diana Kukuruzović iz Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis poslala je pritužbu Inspektoratu rada Ministarstva rada i mirovinskog sustava...

  • Objavljeno 11.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Diana Kukuruzović iz Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis poslala je pritužbu Inspektoratu rada Ministarstva rada i mirovinskog sustava da joj je njihov djelatnik ukrao kujicu Stellu za koju je već pronašla udomitelja.

“Kako smatram da je bitno kakvi ljudi rade u inspekcijama poslala sam pritužbu Inspektoratu rada na neprimjereno ponašanje njihovog djelatnika D. Š.”, objašnjava Diana Kukuruzović, o čemu je izvijestio portal Novi List.

Prenosimo njeno pismo.

“Navedeni je gospodin sa svojom suprugom 9. siječnja ukrao psa na mojoj skrbi. Naime 5. travnja 2018. sam na molbu supružnika otišla sa njima na Lisinu da bi mi pokazali kujicu koja godinama živi usred šume u strašnim uvjetima. Kujica je bila bez čipa i ja sam je povela sa nama te smjestila na smještaj do udomljenja, prijavila Skloništu kako je po zakonu i obavezno, te odvela na cijepljenje i čipiranje. O svemu je obaviješten komunalni redar Općine Matulji. Kako je i uzanca u suradnji sa skloništem, kujicu nisam prebacivala dok joj se ne nađe udomitelj. Osim prijave Skloništu, kujicu sam objavila i na društvenim mrežama kako bi bila vidljiva što većem broju ljudi.

Troškove hrane sam snosila ja osobno, a smještaj je ponudila moja kolegica. Gospodin i gospođa su dolazili po kujicu i šetali je. U više navrata smo im napomenuli da joj moramo naći dom. Oni zbog nesređene situacije sa sinom nisu mogli udomiti Stellu jer on to nije dozvoljavao (???).

FOTO: Pixabay

Tagovi: inspektorat, ministarstvo rada i mirovinskog obrazovanja, zaštita životinja,