Dodijeljena priznanja za najbolje riječke izloge

Priznanja su dokaz da kad nešto zaista voliš možeš opstati u moru "svakakvih"..

  • Događanja
  • Objavljeno 22.12.2018
  • Piše: Josipa Maksimović

Povodom božićno-novogodišnjih blagdana, u Salonu Grada Rijeke dodijeljena su priznanja za najbolje uređene izloge u užem centru grada.

Priznanja su uručili zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović te pročelnica Odjela za poduzetništvo Jana Sertić. Tom prilikom zamjenik gradonačelnika Filipović čestitao je nagrađenima, a svima koji su uredili svoje izloge zahvalio što su dali doprinos ljepšem izgledu grada u ovo blagdansko vrijeme, pridružujući se tako do sad najljepšem uređenju u povodu Rijeka Adventa do sada.

Grad Rijeka već niz godina u prosincu provodi akciju ocjenjivanja i odavanja priznanja najbolje uređenim izlozima, a od 2012. godine akcija je prerasla u projekt “Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva”. U sklopu projekta uz financijsku potporu Odjela za poduzetništvo učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci (ŠPUR) pod vodstvom svojih mentora, prateći potrebe korisnika poslovnih prostora, uređuju njihove izloge.

Ocjenjivački sud kojeg su činili Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke, Jelena Cetinja Vukelić i Silvana Konjevoda iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, te Neda Suvajac iz Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, obišao je 13. prosinca uži centar grada, gdje se nalazi najveći broj trgovina, odnosno poslovnih prostora. Za sudjelovanje u projektu „Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva“ osam je poduzetnika prijavilo 24 izloga, a učenici ŠPUR-a uredili su ukupno 17 izloga na 13 lokacija, no priznanja su se dodjeljivala i za vlastito aranžirane izloge te za poseban doprinos vizualnom identitetu grada Rijeke.

Prilikom odabira najbolje uređenog izloga članovi Ocjenjivačkog suda rukovodili su se originalnošću i kreativnošću izloga, estetskim skladom, blagdanskim ugođajem, te suradnjom poduzetnika s institucijama, primjerice odgojnim, obrazovnim, socijalnim i sl.

Priznanja u kategoriji najuspješnije uređenih izloga u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti u Rijeci:

  1. mjesto: Obuća d.o.o, izlog trgovine Flair, Korzo 2e (izlog izradili učenici Dan Sertić i Cameron Marlon Susman),
  2. mjesto: Obuća d.o.o, izlog trgovine Ciciban, Korzo 23a (izlog izradio učenik Leon Vranković),
  3. mjesto: Potomac d.o.o., izlog Croata salona, Korzo 3 (izlog izradio učenik Borna Ćurković).

Izlozi su ove godine uređeni pod vodstvom mentora: prof. Nine Bačić Mencer, prof. Nives Papandopulo i prof. Tatjane Masterl.

Stručno povjerenstvo uputilo je pohvale svim poduzetnicima za suradnju sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci, na taj način omogućujući mladim ljudima, talentima u početku svoga stvaranja i djelovanja da svoje umijeće prezentiraju građanima i posjetiteljima Rijeke i time proslave posljednji mjesec u godini, a ujedno promoviraju i sam proizvod odnosno djelatnost prostora u kojem izlažu.

U tom pogledu za uspješnu suradnju posebno su pohvaljeni vlasnici izloga trgovina i poslovnih prostora kako slijedi: Futura Nova d.o.o. za izlog Futura Nova, Ante Starčevića 5a, potom AMEC Rijekatekstil d.o.o. za izlog Tosca Blu, Korzo 5/a, kao i RT M d.o.o. za izlog Torbica, Korzo 37 b.

Priznanje u kategoriji najuspješnije uređenog izloga u vlastitom aranžmanu dodijeljeno je tvrtki Elfs, čija se trgovina nalazi u Ulici Pavla Rittera Vitezovića 5, dok je posebno priznanje u kategoriji najuspješnije uređenih izloga u vlastitom aranžmanu dodijeljeno slastičarnici Cacao, Riva 14.

Od vlastito uređenih izloga treba spomenuti i sljedeće izloge koji su predivno uređeni od strane samih poduzetnika. To su izlozi Male galerije, Trgovine Ana te Cvjetarne Čičak. Također to su i izlozi Shoe boxa, Fiorangela, Borbolete te Kraša  koji su u vlastitom aranžmanu vrlo lijepo, reprezentativno, estetski i u duhu blagdana uredili prostore svojih izloga i time dali svoj doprinos uređenju grada.

Izdvojeno priznanje i ove je godine dodijeljeno Studiju Atelier Rogić, Užarska 15b. Aktivan kroz cijelu godinu, Atelier Rogić prati svaki događaj od značaja za grad, prezentirajući ga prolazniku poštujući visoke kriterije estetike i kolorita.

Izvor: Fiuman.hr

Tagovi: centar, izlog, priznanje,