Dodijeljeni Ri Rock kipići

Zoffu nagrada za životno djelo

  • Kultura
  • Objavljeno 08.12.2018
  • Piše: Lucija Tokić

U Klubu Palach je na rasporedu druga večer jubilarnog 40. Ri Rocka, koji je sinoć počeo nastupom legendarnih Termita. Prvi puta su, u devet kategorija, dodijeljene nagrade Ri Rock kipić. Nagradu za životno djelo primio je pjevač Grča, Zoran Štajdohar Zoff.

Najbolji u kategoriji demo bendova su Krešo i kisele kiše, The black room i The Siids, a Let 3 je grupa koja najbolje predstavlja Rijeku.

U kategoriji najbolji spot, demo bend i redatelj nagrađeni su Sunshine Madness za spot “Raindrop shadows”, a kipića su dobili i za najbolji art-cover albuma “Between the skies”.

Najbolji dizajn majice ima grupa Zenoth. Singl 2018. je pjesma “Your Love is Gone” benda Grapevine Babies. Najperspektivniji mladi riječki demo bend u zadnje dvije godine, Riječka GiRica je The Siids.

Najbolji demo album u zadnje tri godine ima The Black Room, “In This Town Lies a City”, a demo bend desetljeća je Krešo i Kisele Kiše.

Završnica 40. Ri Rocka bit će u Pogonu kulture 14. i 15. prosinca, a večeras će u Palachu nastupiti šest demo bendova: Zenoth, Fanaa, Nelaay, Media Effect, Mamut i Chronic Disease. Podršku će im dati stariji kolege: One Piece Puzzle, Mandrili i Iz@ Medošević i Borgie, a početak svirke je u 20 sati.

izvor: Radio Rijeka

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: dodijela kipića, Ri Rock,