Dodjela 26. Porina održat će se u Rijeci 29. ožujka

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo da se dodjela Porina vraća u Rijeku nakon šest godina

  • Događanja
  • Objavljeno 22.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Dodjela diskografske nagrade Porin održat će se u Centru Zamet u Rijeci 29. ožujka, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak u Rijeci.

U tijeku je provjera i kategoriziranje prijava za ovogodišnju nagradu, a na natječaj je stiglo 800 skladbi i 240 albuma, istaknuto je na konferenciji. Samo za pjesmu godine natječe se 300 pjesama a za album godine 110 albuma, što je najviše do sada. Od 7. do 14. veljače obavit će se prvi krug glasovanja, a 21. veljače objavit će se nominacije, nakon čega će uslijediti drugi krug glasovanja u kojemu će se odlučiti o dobitnicima Porina u svim kategorijama.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo da se dodjela Porina vraća u Rijeku nakon šest godina. To je važna promocija Rijeke u turističkom i glazbenom smislu te je najava svega što će događati 2020. godine, kad Rijeka bude Europska prijestolnica kulture, rekao je.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je da PGŽ rado sudjeluje i u organizaciji ove manifestacije, kao što podržava i Doru, natjecanje za hrvatsku pjesmu na Eurosongu koje će se održati u Opatiji. To činimo zajedno s Turističkom zajednicom Kvarnera, a cilj je promidžba ovog kraja, kazao je. Predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović ocijenio je da su protekle četiri dodjele Porina u Splitu bile besprijekorno organizirane, kazavši da ne sumnja da će tako biti i u Rijeci. Istaknuo je vrijednost rada bivšeg predsjednika Upravnog odbora Nevena Frangeša, kazavši da mu je znatno olakšao nastavak obnašanja ove funkcije.

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: centar zamet, diskografska nagrada, porin, rijeka, vojko obersnel,