Dora 2019. – pobjednik je Roko s pjesmom “The Dream”!

Hrvatsku će na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Izraelu predstavljati Roko Blažević sa skladbom ''The Dream''! - piše HRT

  • Kultura
  • Objavljeno 17.02.2019
  • Piše: Alan Srčnik

– Izvan sebe sam, Isuse Bože, hvala Ti! – prve su emocije, uz suze radosnice, koje su izašle iz mladog pjevača Roka, kojemu san postaje java – jer počinje odbrojavanje za nastup na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije od 14. do 18. svibnja 2019., a Roko će Hrvatsku predstaviti u drugom polufinalu 16. svibnja 2019. u Izraelu – piše i javlja HRT.

Statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a veleposlanik države Izrael u RH Ilan Mor prenio je srdačne pozdrave iz Tel Aviva, u ime izraelskog naroda te zaželio sreću upravo u Izraelu na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije.

Najprije su pročitane odluke žirija iz 8 HRT-ovih centara i 2 žirija iz grada Vukovara i Zagreba – pri čemu su bodovi raspoređeni:

12 za pjesmu ‘The Dream’, 10 bodova za pjesmu ‘Tower of Babylon’, dok je na trećem mjestu s 8 bodova ”All I really want”.

Glasovi publike u zbroju donijeli su: najiščekivanijih 12 bodova pjesmi ‘The Dream’ – Roko, te 10 bodova pjesmi ‘Brutalero’ Luke Nižetića, 8 bodova najmlađoj sudionici Loreni i pjesmi ‘Tower of Babylon’.

Doru je otvorila Franka pjesmom Crazy, s kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvela je još dvije svoje uspješnice.

Za odlazak u Izrael borili su se Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić, Jelena Bosančić, Kim Verson, Jure Brkljača, Beta Sudar, Lea Mijatović, Gelato Sisters, Luka Nižetić, Elis Lovrić, Domenika, Roko, Ema Gagro, Lidija Bačić Lille, Lorena, Bernarda, Manntra.

Tagovi: dora, roko,