Dora se vraća kući u Opatiju!

Nova godina Opatiji će donijeti povratak omiljene glazbene manifestacije pa će tako 16. veljače sportska dvorana ''Marino Cvetković'' ugostiti poznate hrvatske glazbenike!

  • Kultura
  • Objavljeno 29.11.2018
  • Piše: Antonela Verković

Gotovo punih devet godina prošlo je otkako je Opatija posljednji put ugostila mnogima najomiljeniju hrvatsku glazbenu manifestaciju, Doru. Ne čudi stoga što se mnogi već sad raduju povratku nacionalnog izbora hrvatske pjesme za Eurosong, a Dora se napokon vraća kući u Opatiju – piše portal Fiuman.

Dora se ipak više neće održavati u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, već će brojne poznate hrvatske glazbenike ugostiti sportska dvorana “Marino Cvetković” 16. veljače, a neslužbeno se doznaje da će HRT imati i drugi popratni program u Opatiji tijekom tih dana.

Dora 2019. imat će jednu festivalsku večer tijekom koje ćemo čuti 16 pjesama koje će odabrati stručni ocjenjivački sud sastavljen od predstavnika HGU-a, HDS-a i HRT-a, te glazbenog kritičara, pjevača/ice s iskustvom nastupa na Eurosongu, skladatelja i tekstopisca. Kriterij za odabir bit će umjetnička vrijednost s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela, a uz 16 pjesama, žiri će odabrati i dvije rezervne pjesme.

Na natječaj mogu biti prijavljene samo pjesme koje do Dore 2019. nisu nigdje javno izvedene, a za koje autor i tekstopisac raspolažu pravima prema tekstu natječaja. Na natječaj se mogu javiti i autori koji nisu državljani Republike Hrvatske, no njihove pjesme moraju izvesti hrvatski državljani.

U konkurenciji između 16 pjesama, stručni žiri će zajedno s televizijskom publikom u omjeru 50:50 odabrati hrvatskog predstavnika na 64. Izboru za Pjesmu Eurovizije u Tel Avivu.

“Drago mi je da je Grad Opatija udružio snage s Festivalom Opatija, Opatija 21 i grupacijom Amadria Park u nastojanju da se Dora 2019. godine održi upravo u našem gradu”, rekao je nedavno opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić na ovu temu.

FOTO: Pixabay

Tagovi: dora, glazba, glazbenici, manifestacija,