Dr. Hrstić: Nema porasta hospitaliziranih zbog covida

Više od 70 posto pacijenata na Odjelu za infektologiju hospitalizirano je zbog druge bolesti te im je prilikom testiranja u bolnici potvrđen COVID-19

  • Lifestyle
  • Objavljeno 22.03.2022
  • Piše: Ivona Amidžić

Ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić u utorak je rekla da je u toj najvećoj istarskoj zdravstvenoj ustanovi situacija pod kontrolom, nema razloga za zabrinutost i nema porasta hospitaliziranih zbog covida.

Potvrdila je kako je više od 70 posto pacijenata na Odjelu za infektologiju hospitalizirano zbog druge bolesti te im je prilikom testiranja u bolnici potvrđen COVID-19, pa su smješteni na odjelu za infektologiju.

“Među tih 25 pacijenata koji su smješteni na Odjelu za infektologiju, imamo tri trudnice, nekoliko pacijenata koji su internistički, neurološki i kirurški bolesnici, dok je četvero njih na malim dozama kisika”, izjavila je za Hinu dr. Hrstić.

U Istri je zabilježeno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom u protekla 24 sata, od ukupno uzetih 309 uzorka briseva na covid-19 u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

Od jučer su se oporavile 44 osobe.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid, hospitalizirani, pacijenti, pula,