Dvodnevna konferencija Foruma “Poslovni Mediji” pod pokroviteljstvom Grada Opatije

Priskić: "Razvojna uloga gradova, općina i županija u zajednici je iznimno važna, stoga je ovakva konferencija izvrsna prilika za čuti primjere dobre prakse"

Danas se u Opatiji održala Konferencija “Aktualnosti i pozitivna praksa upravljanja”, prvi dio od dvodnevne konferencije Foruma “Poslovni Mediji”. Državna tajnica Ministarstva uprave Josipa Rimac predstavila je projekt “Optimizacija sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave”, Siniša Radaković, direktor Gradskog komunalnog poduzeća Prelog predstavio je njihov model gospodarenja otpadom, prenosimo sa službenih stranica Grada Opatije.

Uslijedile su teme o korištenju EU fondova u razvoju lokalnih zajednica “Mogućnosti i izazovi u praksi”, pregled aktualnih natječaja dao je pomoćnik ministrice Dragan Jelić iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

“Razvojna uloga gradova, općina i županija u zajednici je iznimno važna, usuđujem se reći i presudna. Stoga je ovakva konferencija izvrsna prilika za čuti primjere dobre prakse te podići kompetencije sudionika u raznim područjima koja pokriva lokalna i regionalna samouprava, a ujedno i za susrete s kolegama koji se na dnevnoj bazi suočavaju s istim pitanjima, dilemama i problemima”, naglasio je dr.sc. Emil Priskić, zamjenik gradonačelnika Grada Opatije.

Sutra će predstavnici lokalne i regionalne samouprave sudjelovati na panelu Demografska obnova: (ne)Moguća misija, te na prezentacijama “Leadership – Umijeće vođenja i motivacije u javnom sektoru”, “Odnosi s medijima za JLS i JRS” te “Društvene mreže u jedinicama lokalne i regionalne samouprave”.

(Grad Opatija)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Emil Priskić, Josipa Rimac, konferencija, opatija, poslovni mediji, Siniša Radaković,