Dvoje novozaraženih u Istri, Stožer apelira na odgovorno ponašanje

Od jučer su se oporavile četiri osobe dok se u mjerama samoizolacije nalazi 450 osoba

  • Lifestyle
  • Objavljeno 09.06.2021
  • Piše: Ivona Amidžić

Samo dvije novozaražene osobe potvrđene su u Istri u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 314 briseva na covid-19, no neovisno o tome apelira se na odgovorno ponašanje građana, poručili su u srijedu iz istarskog Stožera civilne zaštite.

Od jučer su se oporavile četiri osobe dok se u mjerama samoizolacije nalazi 450 osoba. U pulskoj Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je sedam osoba.

Neovisno o povoljnoj i stabilnoj epidemiološkoj situaciji, prvi čovjek istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac apelira na odgovorno ponašanje i poručuje da bi cijena nepridržavanja epidemioloških mjera mogla biti previsoka, kako u smislu ugrožavanja života i zdravlja stanovnika Istre, tako i predstojeće turističke sezone.

On je taj apel uputio nakon što se proteklih dana širom Istre održao čitav niz manifestacija i javnih okupljanja na kojima se ni organizatori ni sudionici nisu pridržavali epidemioloških ograničenja kao ni propisanih mjera.

“Virus nije nestao, on je još uvijek među nama i zbog toga su i dalje na snazi određene epidemiološke mjere od maksimalnog broja ljudi koji može biti na okupljanjima do obaveznog razmaka među njima. Moramo i dalje biti oprezni i odgovorni”, poručio je Kozlevac.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, istra, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraženi,