Ekipe iz Primorsko-goranske županije plasirale se na državnu završnicu u košarci

Veliki Kinder turnir u košarci Plazma Sportskih igara mladih održao se u Kastvu

  • Sport
  • Objavljeno 04.03.2020
  • Piše: Ivona Amidžić

Županijska završnica Kinder turnira u košarci pretvorila je Kastav u centar amaterske košarke Hrvatske. Mladići i djevojke pokazali su svoju vještinu pod košem, a najspretniji i najsretniji osvojili su put na državnu završnicu.

Natjecali su se igračice i igrači koji ulaze u jednu od dvije kategorije: 2005. godište i mlađi (u muškoj i ženskoj konkurenciji) i 2007. godište i mlađi (muška konkurencija).

Pobjednici turnira su ekipe: Idi mi dođi, Kinder jaje i Dream Team i plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u kolovozu u Splitu. Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2020. godini održava se po 24. put i to u kontinuitetu od 1996. godine.

U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u deset sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).

Igre se trenutno održavaju u tri zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U protekle 24 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su preko 1.700.000 djece i mladih.

Tagovi: kinder turnir, košarka, PGŽ,