Erasmus Student Network Rijeka pokreće humanitarnu akciju

Prikupljaju odjeću, školski pribor i ostale potrepštine za djecu...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 24.11.2018
  • Piše: Lucija Tokić

Erasmus Network Rijeka pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja odjeće, školskog pribora i ostalih potrepština za djecu u Primorsko-goranskoj županiji koja nemaju dovoljno vlastitih sredstava. Akcija počinje ove subote i trajat će tri uzastopna vikenda.

Više od 500 djece u Primorsko-goranskoj županiji nema dovoljno sredstava za normalan život, a pogotovo školovanje. U dječjim ormarima nedostaje odjeće, u domaćinstvima higijenskih potrepština, u torbama knjiga i olovaka. Uz ovakve uvjete, nema smisla čuditi se velikom broju slabo obrazovanih i kasnije nezaposlenih građana.

Riječka organizacija Erasmus Student Network Rijeka (ESN Rijeka) pokreće akciju prikupljanja potrepština za školarce županije imena “Studenti za djecu grada koji teče”.

Prikupljanje će se održati tri uzastopna vikenda, prvo je danas na lokacijama: “Corso Gelateria”, Ekonomski fakultet i Filozofski fakultet, od 10 do 14 sati. Članovi udruge pozivaju sve koji mogu darovati nešto odjeće (u dobrom stanju), bilježnice, olovke, kemijske, knjige i druge stvari, da se pridruže akciji i pomognu svojim donacijama.

izvor: Radio Rijeka

foto: Unsplash (ilustracija)

Tagovi: Erasmus Network Rijeka, humanitarna akcija,