Europski tjedan mladih u Rijeci – Izmjena raporeda

Odgoda događanja aktivnosti u Parku Mlaka

  • Kultura
  • Objavljeno 29.04.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

Aktivnosti planirane u sklopu Europskog tjedna mladih u Rijeci najavljene za 30. travnja u Parku Mlaka odgađaju se zbog loše vremenske prognoze. Novi termin najavljenih događanja je 9. svibnja, na istom mjestu, s početkom u 12 sati.

Podsjećamo, Europski tjedan mladih održava se diljem Europe pa tako i u našem gradu, ove godine tema mu je Demokracija i ja.

U Parku Mlaka, 9. svibnja od 12 do 15 sati mladima će se ponuditi:

  • Informativno – edukativni kutak gdje će moći dobiti informacije o mogućnostima sudjelovanja u procesima donošenja odluka i demokratskim procesima uoči predstojećih izbora za Europski parlament kao i o mogućnostima aktivnog uključivanja u projekt Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. Mladi će se moći upoznati s različitim projektima koji nastaju u zajednici i za zajednicu kao primjerima dobre prakse, moći će se informirati o prilikama za mobilnost mladih u okviru Erasmus + programa te dobiti razne druge informacije shodno njihovom interesu. Također mladi će ovdje moći razmijeniti iskustva s mladima iz drugih zemalja koji borave u našem gradu.
  • Eko kutak u kojem će se mladi informirati o važnosti održivog razvoja te će moći sudjelovati u edukativnim aktivnostima vezanima uz pravilnu pripremu i ispravno postupanje s otpadom.
  • Debatni kutak u kojem će mladi imati mogućnost raspravljati o temama koje su im važne.
  • Rekreativni kutak koji će se formirati s ciljem promicanja zdravih stilova života i skretanja pažnje na važnost rekreacije.

U Gradskoj vijećnici, 6. svibnja u 12 sati održat će se:

  • Prezentacija rezultata istraživanja mladih u Hrvatskoj, koje su proveli Zaklada Fridrich Ebert u suradnji s Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu.
  • Panel rasprava na temu „Mladi u Hrvatskoj: stavovi, vrijednosti, potencijali“.

Program u Gradskoj vijećnici ujedno je sastavni dio programa Slobodna Rijeka, kojim naš grad proslavlja Dana oslobođenja od fašizma.

Aktivnosti u okviru Tjedna mladih Grad Rijeka provodi kroz projekt „LoCall For YOUth – lokalno za mlade!“, u okviru programa Erasmus +, unutar aktualnog Programa za mlade Grada Rijeke te projekta Rijeka – zdravi grad.

Središnja tema Europskog tjedna mladih „Demokracija i ja“ stavljena je u fokus zbog nužnosti sudjelovanja mladih u donošenju odluka i u demokratskim procesima uoči predstojećih izbora za Europski parlament.

Također, cilj je, ovom temom, dodatno naglasiti važnost promicanja aktivnog građanstva i sudjelovanja mladih u zajednici te poticanja mladih na korištenje prilika koje im se pružaju u području mobilnosti.

Mladi čine vrlo heterogenu društvenu skupinu te će se kroz raznolike sadržaje, organizirane u sklopu Tjedna mladih, održati brojna događanja i aktivnosti u 33 države, sudionice programa Erasmus+ za čiju su koordinaciju i organizaciju zaslužne nacionalne agencije za provedbu E+ programa u suradnji s info mrežom za mlade Eurodesk.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: aktivnosti, europski tjedan mladih, mladi, odgađaju se, odgođene, park mlaka, raspored,