Europski tjedan: Obilazak kompleksa Benčić za građane

Oslobodite poslijepodne i upoznajte se s posebnim projektom :)

  • Kultura
  • Objavljeno 16.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna danas, u četvrtak 16. svibnja 2019., s početkom u 17 sati, započet će obilazak kompleksa Benčić u kojem se u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture grade Dječja kuća, nove zgrada Muzeja grada Rijeke i Gradske knjižnice, a u kojeg je već preselio Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Obilazak će započeti ispred zgrade Muzeja moderne i suvremene umjetnosti (Krešimirova 26c), a održat će u dva termina, s početkom u 17 sati odnosno u 18 sati. Građani se pozivaju na obilazak i upoznavanje s ovim projektima.

Također, okupljenima će nakon obilaska kompleksa, u zgradi Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, biti prezentiran EU projekt Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“ i „Revitalizacija kompleksa Benčić – Cigleni i T-objekt“.

Razgled i obilazak lokacije i prezentacije EU projekata voditi će Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke.

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira „Dane otvorenih vrata EU projekata” koji se ove godine održava od 9. do 19. svibnja.

U kompleksu Benčić u tijeku su radovi na uređenju Palače Šećerane – nekadašnje upravne zgrade industrijskog kompleksa u koju će preseliti Muzej grada Rijeke. U tijeku su i radovi na izgradnji Dječje kuće, jedinstvenog objekta u Hrvatskoj u kojoj će više ustanova u kulturi stvarati kulturne sadržaje za djecu i u koju će preseliti Dječja knjižnica Stribor, te radovi na uređenju okoliša kompleksa.

Uskoro kreću radovi i na objektu buduće Gradske knjižnice, a Muzej moderne i suvremene umjetnosti već je preselio u već preuređeni objekt kompleksa Benčić.

(Grad Rijeka)

foto: Google maps

Tagovi: europski tjedan, kompleks benčić, obilazak, preuređenje, rijeka epk,