Filipović: Riječka oporba “bezobrazna, bahata i indolentna”

Nakon devet sati sjednice u četvrtak, vijećnicu su bez objašnjenja napustili vijećnici HDZ-a, Akcije mladih, Mosta nezavisnih lista, Liste za Rijeku i Nezavisne liste Bura.

  • Politika
  • Objavljeno 28.09.2018
  • Piše: Duje Krstulović

Predsjednik riječke organizacije SDP-a Marko Filipović ocijenio je u petak u vezi s jučerašnjim prekidom sjednice Gradskog vijeća zbog nedostatka kvoruma, kad su vijećnicu napustili oporbeni vijećnici, da je oporba u tom vijeću “bezobrazna, bahata i indolentna”.

Nakon devet sati sjednice u četvrtak, vijećnicu su bez objašnjenja napustili vijećnici HDZ-a, Akcije mladih, Mosta nezavisnih lista, Liste za Rijeku i Nezavisne liste Bura.
“To je bilo neorganizirano jer su odlazili sporadično i pojedinačno, ignorirajući vijećničku dužnost. Ne želimo da to prođe ispod radara, želimo da građani Rijeke znaju koga su birali i da osvijeste kako rade vijećnici koje su birali. Oni misle da nikome ne moraju polagati račune”, istaknuo je Marko Filipović na konferenciji za novinare.

SDP-ov vijećnik Hrvoje Braut je ustvrdio da su oporbeni vijećnici otišli jer im se više nije dalo ostati na sjednici iako je odrađeno samo osam točaka dnevnog reda od njih 22.

“Upozoravali smo da će promjene poslovnika, u kojima su znatno proširene mogućnosti replika, dovesti do ovoga”, rekao je.

Vijećnik SDP-a Aleksandar Bulog je upozorio da su direktori komunalnih poduzeća cijeli dan čekali raspravu o radu svojih tvrtaka, a na kraju nisu mogli podnijeti izvješća zbog nedostatka kvoruma. Ponašanje vijećnika koji su otišli ocijenio je primitivnim.

Tagovi: Gradsko vijeće, Kvorum, Marko Filipović,