Forum Mladi u poduzetništvu

U petak, 20. studenog, na Zoom platformi

  • Lifestyle
  • Objavljeno 17.11.2020
  • Piše: Darija Kovačić

Imaš poduzetničku ideju, ali ne znaš kako krenuti? Već si u poslu, ali nemaš prostor ili strojeve koji ti mogu pomoći da razviješ prototipe? Ne da ti se stajati u redu na Poreznoj? Želiš napraviti web stranicu ili shop za svoju firmu? Treba ti kredit? Sudjeluj na forumu Mladi u poduzetništvu, u petak, 20. studenog 2020. u 12 sati na Zoom platformi i saznaj koje mogućnosti se nude mladim poduzetnicima.

Devetim forumom Mladi u poduzetništvu CTK Rijeka i partneri obilježit će još jedan Međunarodni tjedan poduzetništva, koji se ove godine održava od 16. do 22 studenog. Cilj ove međunarodne inicijative jest pomoći svima da lakše zakorače u svijet poduzetništva ili da unaprijede svoje poslovanje.

Na forumu će biti predstavljen projekt COOPower, koji provodi Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci. Njihova Ana Marković Čunko ispričat će sudionicima o čemu se radi u projektu te kako se mladi mogu uključiti u online COOPAthon koji će se održati krajem siječnja.

COOPAthon je virtualni hackathon, odnosno vikend natjecanje tijekom kojeg će se razvijati i razrađivati ideje iz ovih područja/tema:

  • svijet bez siromaštva,
  • zdravlje i blagostanje,
  • kvalitetno obrazovanje,
  • dostojanstven rad i ekonomski rast i
  • mir, pravda i snažne institucije.

Potom će sudionici foruma Mladi u poduzetništvu moći čuti koje usluge će se nuditi u Proizvodnom parku Torpedo čije se otvorenje planira početkom sljedećeg mjeseca. O PP Torpedo govorit će Dario Zorić iz Riječke razvojne agencije Porin, koja će upravljati tehnološim parkom aditivnih tehnologija opremljenim vrhunskom 3D tehnologijom (3D printer za metale većeg i manjeg volumena, 3D printer za polimere, 3D printer za pješčane jezgre, 3D skener).

Koje uvjete i poticaje za mlade poduzetnike nudi Hrvatska banka za obnovu i razvitak, predstavit će Vesna Bartolović Stančić.

S obzirom da je korona-kriza potrebu za predstavljanjem svog poduzeća, usluga i proizvoda u online okruženju učinila još važnijom i hitnijom, predavač CTK Rijeka Loris Rašpolić upoznat će sudionike foruma s mogućnostima za pokretanje internetske stranice te  online shopa.

Forum će zatvoriti predavanje o uslugama koje se poduzetnicima nude u sustavu e-Građani. Predavanje će pripremiti Ivan Mušanović, CTK Rijeka.

Sudjelovanje na forumu je besplatno, no potrebno je prijaviti se putem prijavnice najkasnije do četvrtka, 19. studenog 2020.

Prijavljeni će u četvrtak po zaključenju prijava primiti mail s linkom za pristup forumu.

Forum Mladi u poduzetništvu organizira se uz financijski podršku Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalne politike, Primorsko- goranska županija i Grad Rijeka.

 

Tagovi: forum, ideja, mladi u poduzetništvu, poduzetnici, projekti, rijeka, tjedan poduzetništva,