(GlasDalmacije) Brod za Split se pokvario na pučini, 350 ljudi satima čeka rješenje

Trenutno se nalazi oko 10 nautičkih milja jugozapadno od Kornata

Putnički brod Aurelia talijanske brodarske kompanije Snav koji plovi na liniji Ancona-Split nedaleko Žirja se pokvario. Na brodu je oko 250 putnika i 92 člana posade.

Trajekt je isplovio sinoć oko 20.30 sati iz Ancone i trebao je jutros oko sedam sati uploviti u Split. No, tijekom noći je ostao bez pogona. Brod se trenutno nalazi oko 10 nautičkih milja jugozapadno od Kornata.

aurelia_09052019_glasdalmacije

Valovi su visoki, a brod kontrolirano pluta po pučini. Nema ozlijeđenih, ali je spašavanje odgođeno, prenosi Index.

“Situacija je neugodna ali svi su dobro, nitko nije ugrožen i ne postoji opasnost da se brod nasuče”, rekao je Robert Baljkas, šef šibenske lučke kapetanije, dodavši da će tegljaču trebati između 8 i 12 sati da dovuče brod do luke.

Prema trajektu su bila upućena dva premorkera, no zbog nevremena, oni su vraćeni, a u pomoć su poslana dva jača broda. U novom pokušaju spašavanja, iz zadarske luke Gaženica su prema trajektu isplovili tegljači Polluy i Venus riječke kompanije ‘Jadranski pomorski servis’. Riječ o većim i jačim tegljačima od ‘Brodospasovih’ remorkera koji se zbog jakog juga nisu mogli probiti prema trajektu Aurelia, doznaje Jutarnji List.

U blizini Aurelije nalazi se veliki trgovački brod Maira, koji bi trebao raditi zavjetrinu u slučaju da bude problema s tegljenjem. “Maira” plovi iz Kopra u Pirej.

foto: youtube i marinetraffic (screenshot)

Tagovi: motor, pluta, pokvario se, pučina, putnici, snav, trajekt, valovi,