Građani Rijeke se sinoć okupili u znak podrške Huanitu Luksetiću

Građani su se okupili po pozivu na društvenim mrežama, gdje se upućivalo sudionike skupa da na trgu zapale joint, što je dio njih i učinio

  • Politika
  • Objavljeno 29.01.2019
  • Piše: Alan Srčnik

Na Jadranskom trgu u središtu Rijeke u ponedjeljak navečer okupilo se dvjestotinjak građana u znak podrške Huanitu Luksetiću, osuđenom na dvije godine zatvora zbog proizvodnje i posjedovanja marihuane radi prodaje, iako je tvrdio da je to činio kako bi proizveo ulje od kanabisa, za ublažavanje simptoma multiple skleroze, od koje boluje – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Građani su se okupili po pozivu na društvenim mrežama, gdje se upućivalo sudionike skupa da na trgu zapale joint, što je dio njih i učinio.

Na trgu se se mogli čuti izrazi podrške Luksetiću, ali i zahtjevi da se legalizira korištenje marihuane, posebno u medicinske svrhe i to za oboljele od multiple skleroze i niza drugih bolesti.

Huanitu Luksetiću iz Bregi na obroncima Učke nedavno je na drugostupanjskom Županijskom sudu u Osijeku potvrđena presuda Općinskog suda u Rijeci od dvije godine zatvora. Kako tvrdi Luksetićev branitelj, odvjetnik Vladimir Gredelj, Luksetić nije u stanju izdržati zatvorsku kaznu od dvije godine, s obzirom na njegovo vrlo teško zdravstveno stanje.

Nakon objave informacije o potvrđenoj kazni za Luksetića, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je najavila da će pomilovati Luksetića. U ponedjeljak je iz njena ureda potvrđeno da će procedura pomilovanja biti riješena vjerojatno isti dan nakon što od Ministarstva pravosuđa dobiju izvješće o cijelom slučaju. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković je potvrdio da je u Ministarstvo stigla Luksetićeva molba za pomilovanjem te da će se izvješće u najkraćem mogućem roku proslijediti predsjednici.

foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ ml

Tagovi: huanito luksetić, joint, podrška,