Građani zgroženi uvođenjem naplate parkinga u Strossmayerovoj ulici

Sigurnost građana?! Time će se, navodi Ivica Samardžić, samo smanjiti. ''Za to ne treba završiti Fakultet prometnih znanosti poput vjerojatno davatelja spornih izjava iz Rijeka prometa''.

  • Gospodarstvo
  • Objavljeno 10.12.2018
  • Piše: Antonela Verković

U Strossmayerovoj ulici uvelo se obavezno plaćanje parkinga!

Velik broj stanara je time zgrožen jer, kažu, nitko ih nikada ništa ni ne pita. Tvrde kako iz Grada Rijeke svojim postupcima samo umanje kvalitetu života. U svoje, ali i u ime stanara Strossmayerove ulice reagirao je Ivica Samardžić, što je prenio portal Novi List.

– Jedini smo Mjesni odbor u kojem nema apoteke, kioska za novine, poštanskog ureda niti doktora koji su iz Strossmayerove 26 iseljeni u Kumičićevu, dakle u drugi Mjesni odbor još prije 15 godina, što je bitno smanjilo kvalitetu života pogotovo starije populacije koja većinom i živi u Strossmayerovoj ulici i Mjesnom odboru Centar Sušak, a izgledamo tako jadno da su i drugi to počeli primjećivati koji kroz Strossmayerovu samo tu i tamo prođu, navodi Samardžić te, govoreći o naplati parkiranja, nastavlja kako iz Rijeka prometa govore kako će se novim prometnim režimom zaustaviti nepropisno parkiranje vozila u Strossmayerovoj ulici, a sve u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa – rekao je Samardžić.

Sigurnost će se, dodaje, time samo smanjiti. ”Za to ne treba završiti Fakultet prometnih znanosti poput vjerojatno davatelja spornih izjava iz Rijeka prometa” – navodi Samardžić te ističe kako je jedino što se činjenično mijenja u Strossmayerovoj ulici je to da su stanari izgubili desetak mjesta za parkiranje i da će preostala – koja su sada nakon što je Grad Rijeka potrošio par litara piture za iscrtati »zakonita parkirališna mjesta« u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa morati plaćati.

FOTO: Pixabay

Tagovi: parking, plaćanje, strossmayerova ulica,