Građanska inicijativa “Volim Pulu” poziva građane na prosvjed zbog koncesija

"Građani su nezabilježenim angažmanom jasno pokazali da ne žele koncesije, što znači da onda ne žele niti odlučivati o tome kome će pripasti pojedina plaža i pod kojim uvjetima"

  • Politika
  • Objavljeno 25.01.2019
  • Piše: Antonela Verković

Inicijativa građana Pule “Volim Pulu” pozvala je u srijedu građane Pule na prosvjed na Forumu u sljedeći utorak uoči sjednice pulskoga Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o planovima davanja pulskih plaža i nautičke luke Bunarine u koncesiju, čime će iskazati svoje nezadovoljstvo, kako su naveli, “korumpiranim sustavom vlasti”.

Naime, kako se navodi u priopćenju za javnost Inicijative građana Pule “Volim Pulu”, planovi davanja pulskih plaža i nautičke luke Bunarine u koncesiju ponovno su na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća, i to u neizmijenjenom obliku kao da se savjetovanje s javnošću, tijekom kojeg je primljeno čak 427 e-mailova primjedaba, nije dogodilo.

“To je dokaz da se savjetovanje s građanima uistinu provodi samo reda radi, odnosno zakonske obveze. Formalna pravila odlučivanja, koja bi trebala garantirati demokratičnost, u Puli se stalno izigravaju i služe samo kao paravan za samovolju i djelovanje u interesu koji nije javni”, stoji u priopćenju te inicijative. Ističe se da bi se “u svakom istinski demokratskom društvu za ovakvu političku odluku tražile i dobivale ostavke”.

U priopćenju koje su potpisali Anita Buhin i Vedran Štimac ocjenjuje se kako je apsurdno i krajnje bezobrazno da nakon farse od javnog savjetovanja Grad Pula pokušava umiriti javnost obećavajući da će građani Pule imati priliku očitovati se o svakom prijedlogu koncesije za pojedinu lokaciju i uvjetima putem javnog savjetovanja.

“Građani su nezabilježenim angažmanom jasno pokazali da ne žele koncesije, što znači da onda ne žele niti odlučivati o tome kome će pripasti pojedina plaža i pod kojim uvjetima”, stoji također u priopćenju u kojem se pozivaju građani Pule da svoje nezadovoljstvo korumpiranim sustavom vlasti pokažu na prosvjedu uoči sjednice Gradskog vijeća u utorak, 29. siječnja.

FOTO: Youtube screenshot

Tagovi: anita buhin, gi ''volim pulu'', Gradsko vijeće, koncesije, pula, vedran štimac,