Gradonačelnik primio nagrađivane riječke lutkare

Obersnel: „Gradsko kazalište lutaka nije uvijek u središtu pažnje, stoga na ovaj način želimo podsjetiti javnost na njihov rad i izuzetne rezultate koje postižu“

  • Kultura
  • Objavljeno 31.05.2019
  • Piše: Ivona Amidžić

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za djelatnike Gradskog kazališta lutaka Rijeka, koji su u ovoj sezoni za svoje predstave i umjetnička ostvarenja osvojili 22 domaće i međunarodne nagrade.

Riječke lutkarice i lutkare pozdravili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar te im, uz uručenje prigodnih poklona, čestitali na uspješnom radu ističući raznovrsnost umjetničkih dostignuća i priznanja kojima se mogu pohvaliti u proteklih 12 mjeseci.

„Gradsko kazalište lutaka nije uvijek u središtu pažnje, stoga na ovaj način želimo podsjetiti javnost na vaš rad i izuzetne rezultate koje postižete“, rekao je gradonačelnik Obersnel dodavši kako naši najmlađi sugrađani i svi koji vole lutkarstvo imaju u čemu uživati u Rijeci.

Pročelnik Šarar naveo je kako riječki lutkari uz svoj redovan rad sudjeluju i u festivalu Tobogan, projektu Europske prijestolnice kulture i Dječjoj kući te poručio kako „najbolje kazalište u državi, a i šire“ treba prestati biti toliko skromno.

Ravnateljica kazališta Magdalena Lupi Alvir zahvalila je na prijemu izrazivši zadovoljstvo uspješnom sezonom kojoj su doprinijeli svi zaposlenici kazališta. Ravnateljica GKL-a posebno je istaknula uspjeh nagrađivanih predstava „Zamrznute pjesme“, „Avanture malog Juju“ i „Wanda Lavanda“, spomenuvši kako na našoj sceni nije često da praizvedbe domaćih autorica dožive tolika priznanja i to dvije godine zaredom.

„Za naše se kazalište čuje i van Hrvatske, a trudimo se i pronositi glas o „Luci različitosti“, projektu u kojem ćemo sudjelovati iduće godine“, zaključila je Lupi Alvir.

Kompletan popis nagrada možete pogledati ovdje.

(Grad Rijeka)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: kazalište lutaka, lutkari, nagrade, prijem,