HAK: Jak vjetar ometa promet

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene (DC8) ...

  • Lifestyle
  • Objavljeno 18.11.2018
  • Piše: Marko Leskovar

Zbog vjetra za sav su promet zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

Samo za osobna vozila otvorena je dionica autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene (DC8); Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Baranji. Snijeg povremeno pada i na dionicama autocesta: A5 Osijek-Sredanci te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Istri, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

U prekidu su trajektne linije: Lopar – Valbiska, Stinica – Mišnjak, Prizna – Žigljen; te katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Tagovi: bura, hak, promet, stanje na cestama, vjetar,